Mια δική τους version της garage ψυχεδέλειας έφεραν πριν αρκετά χρόνια οι Elf Power και κατόπιν έθεσαν εαυτούς διαθέσιμους στην κολλεκτίβα Elephant 6, ειδικότητα της οποίας είναι οι ονειρικές, μελωδικές παραγωγές που ταυτόχρονα διακατέχονται από ένα homemade πνεύμα.

Αυτό είναι το τέταρτο album του κουαρτέτου και ίσως το πιο εμπνευσμένο, παρά την απουσία του παραγωγού Dave Fridmann που τους βοήθησε αρκετά στα δύο προηγούμενα album και αυτή των παράξενων δομών του μπασίστα Bryan Poole που έφυγε. Δεν ξέρουμε τι θα είχε προκύψει και με τη συμμετοχή των δύο, πάντως το 'Creatures' είναι πραγματικά μια απόδειξη της δυνατότητας τους να δημιουργούν με χαρακτηριστική ευκολία σημαντικές και πιασάρικες dream pop μελωδίες που σου αποτυπώνονται αμέσως στο μυαλό.

Η θεματική ενότητα του Creatures είναι τα τέρατα που πηγάζουν (από) και στοιχειώνουν το υποσυνείδητο. Μιλάμε για δαίμονες, φόβους που κατακλύζουν τις ιστορίες του album, φτιάχνοντας ένα ενδιαφέρον concept. Tα γεμάτα echo φωνητικά του frontman Andrew Rieger που φεύγουν και ξανάρχονται από τις μελωδικές γραμμές με ερασιτεχνική άγνοια, ισορροπούν σε μελωδικές δομές γεμάτες έγχορδα που φέρνουν μια ξεχωριστή αύρα και καταπραϋνουν τις ψυχικές διαταραχές των στίχων. Έτσι από τη μία υπάρχει η (έστω παραμυθένια) φρίκη των στίχων και από την άλλη το χαζοχαρούμενο συναίσθημα που δικαιούται κάθε κυκλοφορία των Elf Power να έχει, χωρίς όμως αυτή η αντίφαση να ενοχλεί πουθενά. Αντίθετα ξενίζει ευχάριστα.

Το φως των μελωδιών πέφτει πάνω στα αφρισμένα κύματα της επιτηδευμένης αθωότητας του Andrew Rieger. Νεοψυχεδελικοί, pop και folk rock εμφανίζονται και στο Creatures οι Elf Power, λατρεύοντας τους Velvet Underground, τις ακουστικές κιθάρες, τα ευδιάκριτα drums, τα γλυκά πλήκτρα, το cello, αλλά πάνω απ'όλα τις μελωδίες. Το ομώνυμο, το "Palace Of The Flames", το "Let the Serpent Sleep", το "Three Seeds" είναι δείγματα της κλάσης της μουσικής τους. Όχι βέβαια ότι τα άλλα υστερούν πολύ...

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured