Καλοκαιριάτικα κι ενώ συνεχίζουμε να ζούμε ένα ανεξέλεγκτο τρενάκι του τρόμου που δεν ξέρει κανείς μας που θα στουκάρει, έχουμε μία (όχι και τόσο) αναπάντεχη και ευχάριστη έκπληξη που μας θυμίζει πως πάντα θα έχουμε γιά προστασία το μαξιλαράκι της τέχνης.

Όπου και να στουκάρεις, μπορείς να βγάλεις το κεφάλι από τα χαλάσματα και να σφυρίξεις ένα τραγουδάκι, να θυμηθείς μία μελωδία, να νιώσεις την ενέργεια ενός ρυθμού που κάπου άκουσες. Ίσως στο Streams του Jan Van de Engel και της εξαιρετικής παρέας που συνεργάζεται μαζί του: Φώτης Σιώτας (βιολί), Βαγγέλης Στεφανόπουλος (πιάνο) και Παρασκευάς Κίτσος (μπάσο).

Κάθε φορά που ηχογραφούσε ο Jan Van, πάντα με θαυμάσια αποτελέσματα, ήταν σαν να μας έκλεινε το μάτι με το υπονοούμενο: «μπορώ και καλύτερα» και να που το καλύτερα ήρθε. Το Stream είναι ένα υπέροχο άλμπουμ «ελληνομπίτ» (κατά το: afrobeat) και μάλιστα από ένα άτομο που «δικαιούται να ομιλεί» επί του θέματος καθώς μετράει πολλά χιλιόμετρα σε jazz, σε rock, σε λούμπεν λαϊκά τύπου Ομόνοιας, σε μουσικές σκηνές και σκυλάδικα.

O ντράμερ Γιάννης Αγγελόπουλος δημιουργεί το πιο ενδιαφέρον και δημιουργικό του ηχογράφημα, ένα ρυάκι με γάργαρο νερό που τρέχει προς το σύμπαν, όπου ρυθμός, μελωδίες, αυτοσχεδιασμοί, jazz, πανηγύρια, soundtrack, γίνονται ένα και μπορεί το άλμπουμ να χωρίζεται σε 9 συνθέσεις όμως το ταξίδι είναι ενιαίο. Αρχίζει με τις πρώτες νότες και τελειώνει εκεί όπου μπορεί ο καθένας να φτάσει ανάλογα με το πόσο φοβάται, με το πόσο αφήνεται, με το πόσο μπορεί, με το πόσο αισθάνεται, με το πόσο ξέρει.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured