Αντιλαμβάνομαι την ανάγκη των δημιουργών να ελευθερώσουν (έστω και καθυστερημένα) τα παλαιότερα δημιουργήματα/παιδιά τους που δεν πέταξαν στην ώρα τους και αντ' αυτού, έμειναν φυλακισμένα σε ένα συρτάρι. 

 

Είναι κάτι που τους βαραίνει και που ψάχνουν τρόπους να τα ελευθερώσουν, να τα δουν να πετάνε. Αυτός είναι άλλωστε και ένας από τους λόγους για τα πολλά, ειδικά τα τελευταία χρόνια, άλμπουμ με παλαιότερο υλικό από πάρα πολλούς μουσικούς και συγκροτήματα. Οι «εκδόσεις αρχείου» είναι πιά ένα βασικό παρακλάδι της μουσικής πραγματικότητας που έχει ενισχυθεί πολύ και από τις Record Store Days που δίνουν πρόσφορο έδαφος για αυτού του τύπου τις κυκλοφορίες.

 

Όπως έγραψα και πιο πριν, «αντιλαμβάνομαι την ανάγκη...» αλλά είναι ελάχιστες οι φορές που τελικά το αποτέλεσμα δικαιώνει την πρόθεση ακόμη και σε περιπτώσεις γιγανιαίων μουσικών όπως π.χ. ο Bob Dylan ή ο Neil Young.

 

Ο Περικλής Μπουλουχτσής, βασικό μέλος των Κεφάλαιο 24 ξεκινάει μία σειρά από δίσκους που θα κυκλοφορήσουν από μέλη του συγκροτήματος με παρόμοιο περιεχόμενο. Γι' αυτό και στην προμετωπίδα του εξωφύλλου υπάρχει η σημείωση "Chapter 24 '80's side projects Vol.1". 

 

Οι Μικρές 'Ωρες περιλαμβάνουν 19 συνθέσεις της περιόδου 1987-88 ηχογραφημένες σε ένα 4κάναλο κασετόφωνο με τον Περικλή Μπουλουχτσή να παίζει όλα τα όργανα μόνος του και δεν είναι και λίγα: κιθάρες παντός είδους, μπάσα, συνθεσάιζερ, φλογέρες διάφορες, φωνές και τραγούδι, ενώ υπάρχει και χρήση rhythm box.

 

Η διάρκειά τους ποικίλει από μερικά δευτερόλεπτα ως μερικά λεπτά και έχει μία concept ιδέα που «ξεκινάει» στις 12 τα μεσάνυχτα και «τελειώνει» στις 5 τα ξημερώματα. Η γενική εντύπωση είναι πως περισσότερο πρόκειται για κάποιες μουσικές ιδέες που θα μπορούσαν να αναπτυχθούν και να επαναδιαπραγματευθούν στο αισθητικό πλαίσιο ενός new wave της εποχής.

 

Τα δημιουργήματα/παιδιά του Περικλή Μπουλουχτσή επιτέλους πέταξαν ελεύθερα και ο ίδιος (φαντάζομαι) ελευθερώθηκε από το βάρος τους, όμως δεν έχουν να προσθέσουν κάτι στον μύθο των Κεφάλαιο 24 ούτε να καταξιώσουν τον ίδιο σαν δημιουργό καλύτερο από όσα ήδη έχουν ειπωθεί από τον ίδιο και το συγκρότημα στο οποίο συμμετείχε.

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured