Το αμερικάνικο ντουέτο των Odesza -που τα τελευταία χρόνια γνωρίζει όλο και μεγαλύτερη αποδοχή στο χώρο της χορευτικής electronica, κυρίως στις ΗΠΑ- και ο αυστραλός παραγωγός Golden Features, γνωρίστηκαν σε ένα φεστιβάλ πριν από χρόνια κι από τότε ξεκίνησε μία ανταλλαγή μουσικής και ιδεών που επισημοποιείται τώρα με τον πρώτο δίσκο υπό το όνομα Bronson και την κυκλοφορία του σε λίγες ημέρες από την Ninja Tune.

Σε αυτή την πρώτη τους απόπειρα συμμετέχουν στα φωνητικά η αγγλίδα τραγουδίστρια και παραγωγός lau.ra (Femme), ο συμπατριώτης της Totally Enormous Extinct Dinosaurs και ο αμερικάνος Gallant, δίνοντας φωνή σε τρεις από τις συνθέσεις του δίσκου.

Το νεόκοπο τρίο των Bronson δεν δείχνει καμία διάθεση να πει κάτι που δεν έχει ήδη ειπωθεί και μάλιστα κατ' επανάληψη. Αυτό που δείχνουν να θέλουν, είναι να δημιουργήσουν ένα άλμπουμ-εργαλείο γιά κάθε dj που παίζει deep electronica και χορευτική μουσική εν γένει. Τυπικές συνθέσεις και ρυθμοί του είδους με κάποια cinematic στοιχεία, φροντισμένη παραγωγή, σωστές ιδέες και «εργαλειοποιημένη» ανάπτυξη, ώστε να ακούγεται ευχάριστα σε κάθε beach bar αλλά και να κάνει τον κόσμο να χοροπηδάει σε κάθε συναυλία ή φεστιβάλ. Όσοι περίμεναν από αυτή τη συνεργασία και μία δημιουργική ίντριγκα, μάλλον δεν θα ικανοποιηθούν.

Ο πρώτος δίσκος των Bronson είναι απολύτως συνεπής και λειτουργικός ως προς τους στόχους του. Όλες οι συνθέσεις -σύντομης, κατά βάση, διάρκειας για τα δεδομένα του είδους- είναι προς «εκμετάλλευση» από τους dj αλλά και για τα remix που σίγουρα θα ακολουθήσουν. Πρέπει να φτάσουμε στο τελευταίο κομμάτι (το μόνο με 7λεπτη διάρκεια), στο οποίο συμμετέχει και ο Totally Enormous Extinct Dinosaurs για να ακούσουμε κάτι που ξεφεύγει ελαφρώς από το γενικό πνεύμα, κάτι σαν ένα μελοδραματικό chill out για να πάρεις μια ανάσα μετά από έναν διαρκή χορό 32 λεπτών.

 Ένα άλμπουμ που οι λέξεις «καλό», «λειτουργικό», «ευχάριστο», «χορευτικό», «τυπικό», το περιγράφουν απολύτως.

Ο δίσκος κυκλοφορεί στις 7/8.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured