Μανιακοί σιντο-κυνηγοί και αχόρταγοι συλλέκτες ζωντανών ηχογραφήσεων πήρατε χαμπάρι ότι κυκλοφόρησε ήδη το τρίτο μέρος της σειράς Fingerprints; “Και βέβαια” θα μου πείτε αφού όπως και τα προηγούμενα ‘’Fingerprints’’ έτσι και το τρίτο εν σειρά πληρεί όλες τις προϋποθέσεις για να μπει στην άλλοτε εκλεκτική και άλλοτε αδηφάγο δισκοθήκη σας. Προϋποθέσεις όπως το δυσεύρετο των ηχογραφήσεων (προέρχονται από ένα club στο Salsburg και είναι βέβαια ακυκλοφόρητες), την αναγνωρισμένη αξία των συγκροτημάτων (στους underground πάντα χώρους πους σας ενδιαφέρουν) και την αρκετά καλή ποιότητα στον ήχο.

Επειδή όμως δεν είμαστε όλοι τόσο καλά πληροφορημένοι όπως οι αγαπητοί μας music-maniacs ας αναφέρουμε ότι το Fingerprints περιλαμβάνει επιλεγμένα και αρκετές φορές χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τις εμφανίσεις διαφόρων groups στο φιλόξενο χώρο του Kulturgelande Nonntal, ενός συναυλιακού χώρου στο αυστριακό Salsburg. Οι ηχογραφήσεις ξεκινούν από το 1993, ενώ συνολικά και στα τρια cd περιλαμβάνονται 18 groups (αναλυτική λίστα παρακάτω).

Tο τρίτο μέρος της σειράς που μας απασχολεί εδώ, διακατέχεται από τις punk-rock διαθέσεις των Melvins, Pere Ubu και Mike Watt and the Black Gang με την προσθήκη δυο τραγουδιών και από τους αγαπημένους Afghan Whigs. Έτσι ακούγοντας το cd μπαίνουμε σιγά σιγά στην ατμόσφαιρα του σκοτεινού Kulturgelande, με την καταλυτική παρουσία του Creg Dulli αλλά και του ευφυέστατου και πληθωρικού David Thomas να δείχνουν το δρόμο. Ο οποίος καταλήγει σε ένα βαρύ και ασήκωτο medley 6 κομματιών των Melvins, στο οποίο το άγριο hardcore πνεύμα συναντά τα αργόσυρτα σχεδόν μεταλλικά riffs. Τέλος έρχεται το World in Collision των Pere Ubu για να μας φτιάξει τη διάθεση και να διαγράψει το φινάλε της εικονικής αυτής συναυλιακής περιήγησης.

Τέλος, αν δεν ανήκετε στην ενθουσιώδη τάξη των συλλεκτών που περιγράψαμε πριν, θα παρατηρήσετε δυσανασχετώντας ότι οι πληροφορίες του multimedia track είναι στα γερμανικά ενώ στα σίγουρα θα προτιμούσατε μια τριπλή (χαμηλής τιμής) συσκευασία αντί για τρια διαφορετικά cd. Αλλά μια και η υπεύθυνη δισκογραφική εταιρία αποφάσισε διαφορετικά ας παραθέσουμε τα ονόματα των καλλιτεχνών που εμφανίζονται σε όλη τη σειρά των cd, ώστε να επιλέξετε αυτό που σας ενδιαφέρει.

Vol.1: Fellow Travellers, Chris Cacavas & Junkyard Love, Sister Double Happiness, Penelope Houston, Peter Hammill, Eleventh Dreamday, The Gun Club

Vol.2: The Walkabouts, The Silos, Bedam Rovers, Kim Salmon & The Surrealists, Nova Mob, The Blue Airplanes, Giant Sand

Vol.3: Mike Watt and the Black Gang, The Afghan Whigs, Pere Ubu, Melvins

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured