Ποια είναι η γνώμη σας για το electro; Για τη γερμανική γλώσσα; Σας φαίνονται αμφότερα ψυχρά και αφιλόξενα; Αν ναι, οι Beborn Beton μάλλον δεν θα καταφέρουν να σας αλλάξουν απόψεις αφού ακόμα και οι πιγκουίνοι που ανεβαίνουν σε παγοθήκες (!!!) στο εξώφυλλο του Ruckkehr zum Eisplaneten δεν παραπέμπουν και σε τίποτα θερμό. Αν όμως ανήκετε στους οπαδούς της γερμανικής ηλεκτρονικής σκηνής, ή απλά χρειάζεστε κάτι που να σας κάνει να ξεχνάτε τη ζέστη τους θερμούς μήνες που ακολουθούν, το γερμανικό αυτό τρίο διαθέτει και τη συνταγή και τα μέσα αλλά και τους κατάλληλους μάγειρες.

Ποιους μάγειρες; Στο Ruckkehr οι Beborn Beton έχουν προσκαλέσει διάφορους φίλους τους να αναλάβουν τα remix παλιότερων κομματιών τους. Μάλιστα επέλεξαν τύπους ψυχρούς (όπως ο Daniel Myer των Haujobb), βόρειους (όπως οι Σουηδοί Eskil Simonsson /Cobenant και Jesper Palmqvist/KieTheVez), άλλους περίεργους σκανδιναβούς (Apoptygma Berzerk), γερμανούς (Heiko Maile) αλλά και αμερικάνους (Greg Rule) που όμως είναι αρκετά κρύοι και αντιπαθητικοί ώστε να ασχολούνται με remix σε industrial groups όπως οι KMFDM.

Παρόλη την προσπάθεια των προαναφερθέντων, τα κομμάτια δεν ξεφεύγουν από την πεπατημένη electro διαδρομή, η οποία βέβαια παρότι γνώριμη και συνηθισμένη δεν παύει να έχει πολλούς οπαδούς. Όλα τα κομμάτια περιέχουν στίχους στη γερμανική γλώσσα οι οποίοι και βρίσκονται στο ένθετο κάπου μεταξύ πιγκουίνων και πολικών αρκούδων. [Προς κ. αρχισυντάκτη: σας δήλωσα ποτέ ότι γνωρίζω γερμανικά που μου αναθέτετε όλο τέτοια cd;]

Αισθάνεστε παγωμένοι; Αν όχι ακόμα, ας αναφέρουμε ότι οι Beborn Beton πριν καταλήξουν στη συλλογή αυτή με τα remixes έχουν ήδη κυκλοφορήσει 7 τουλάχιστον δίσκους, αρκετούς για να σας κρατήσουν ψυχρή συντροφιά για ολόκληρη τη θερινή περίοδο.

Μπρρρ…

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured