Μπορεί η εποχή των δεινοσαύρων να πέρασε, αλλά ένας συγκεκριμένος εξ-Αμερικής θορυβώδης δεινόσαυρος δεν λέει να μας εγκαταλείψει. Ο σπουδαίος J Mascis, ψυχή ενός από τα πιο αγαπημένα groups των περασμένων είκοσι χρόνων, των Dinosaur Jr, επιστρέφει φέτος για να μας θυμίσει το πόσο επιδραστικός υπήρξε για μία μεγάλη γενιά μουσικών.

Από τα πρώτα χρόνια των Dinosaur Jr, πίσω στα μέσα της δεκαετίας του '80, μαζί τότε (για λίγο όμως) με μία άλλη τεράστια, σήμερα, μορφή του εναλλακτικού rock, τον Lou Barlow, έως το κύκνειο άσμα της μπάντας, το Hand It Over του 1997, ο J Mascis, με την τόσο χαρακτηριστική φωνή και τα εκπληκτικά κιθαριστικά riffs, αποτέλεσε τον αγαπημένο μουσικό των μουσικών, έχοντας κερδίσει τον σεβασμό και τον θαυμασμό και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, από τους Sonic Youth έως τους The Jesus And Mary Chain.

Στα 34 του χρόνια, ο βετεράνος πλέον J Mascis επανακάμπτει με το More Light. Πολύτιμοι χορηγοί σε αυτή την πρώτη, μετά-Dinosaur Jr, δισκογραφική δουλειά ο πανταχού παρών τελευταία Kevin Shields και ο Robert Pollard των Guided By Voices. To αποτέλεσμα εξαιρετικό. Μην περιμένετε όμως καμμία αλλαγή στον ήχο του Mascis. Κατά κάποιο τρόπο εδώ έχουμε με ένα ακόμα album των Dinosaur Jr, με άλλο όμως όνομα. Και πώς είναι βέβαια δυνατό να υπάρξει κάποια αλλαγή; Εδώ, από την στιγμή που ο Mascis βρήκε τον ήχο που τον χαρακτήριζε, πιθανότατα το 1991 με το εξαιρετικό Green Mind, δεν ξεκόλλησε από εκεί. Τώρα στα "γεράματα" θα αλλάξει;

Ίσως αυτή η μηδαμινή πρόοδος να ενοχλεί όταν συμβαίνει σε κάποιους άλλους μουσικούς, και να προκαλεί τα κριτικά βέλη των εναλλακτικής κοινότητας, όχι όμως και στην περίπτωση του Mascis. Το More Light μας ικανοποιεί αφού για άλλη μία φορά γινόμαστε μάρτυρες της noisy pop ιδιοφυίας του. Tο All The Girls μας μεταφέρει την καλοκαιρινή αύρα και την ανεμελιά της California, το Same Day λίγο πιο μελαγχολικό, αλλά με απίστευτα pop riffs, και από την άλλη τα πιο θορυβώδη αλλά και ατμοσφαιρικά More Light και Back Before You Go δεν είναι παρά μερικές από τις πολλές καλές στιγμές αυτού του νέου album του J. Mascis, που μοιάζουν να στέκονται στο ύψος των καλύτερων συνθέσεων των Dinosaur Jr.

Σταθερές παραδοσιακές αξίες αναλοίωτες στο χρόνο.

Δε συμφωνείς; Γράψε το δικό σου review!
Copyright (C) 1996-2000 - Avopolis. All Rights

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured