Προτού αναφερθώ στο νέο πόνημα των Spice Girls, το οποίο έχω την τιμή να έχω στα χέρια μου, πιστεύω ότι πρέπει να ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα. Κατ' αρχάς, έχετε ιδέα πόσο σπουδαίο και επιδραστικό group υπήρξαν; Μην γελάτε! Πραγματικά, η απήχηση και η επιδραστικότητα των πέντε, αρχικά, κοριτσιών στη μουσική αλλά και σημαντικότερα στην κοινωνία, ιδιαίτερα των Αγγλοσαξωνικών χωρών, ήταν η μέγιστη για την περασμένη δεκαετία. Τι Britpop, grunge, rave, και nu-metal; Girl Power!

Μια φορά και έναν καιρό λοιπόν, που λένε και τα παραμύθια, υπήρχαν τέσσερις νεαρές και μία όχι και τόσο νεαρή, κοπέλες από εντελώς διαφορετικά κοινωνικά backgrounds που είχαν ένα ψώνιο: να γίνουν τραγουδίστριες. Έμαθαν για κάτι ακροάσεις που οργάνωναν κάποιοι γνωστοί παραγωγοί στο Λονδίνο για ένα νέο pop group που ετοίμαζαν, και -ω μα τι έκπληξη!- κέρδισαν μία θέση στο όνειρο. Ύστερα από πολύμηνες πρεοτοιμασίες, η πολυμήχανη μουσική βιομηχανία παρουσίασε στον κόσμο τα νέα καμάρια της που "έπρεπε" να πετύχουν. 

Το "κλασικό" πλέον pop single Wannabe, μας εισήγαγε στον κόσμο των Spice Girls. Τα πέντε κορίτσια έμελλε να γίνουν γρήγορα αστέρια πρώτου μεγέθους, και το σημαντικότερο, να θεωρούνται role models για χιλιάδες κοριτσάκια, από την προσχολική ηλικία έως και πολύ μεγαλύτερα. Και αυτό διότι από την αρχή, τα Spice Girls δήλωναν ότι πρεσβεύουν και κοινωνούν κάτι που ονόμασαν ως Girl Power, τον γυναικείο τσαμπουκά, την ανεξαρτησία, το δικαίωμα να συμπεριφέρονται όπως θέλουν, χωρίς να νοιάζονται ότι χάνουν κάτι από την παραδοσιακή θυληκότητα τους, και ότι φυσικά τα κορίτσια είναι καλύτερα από τα αγόρια.

Η εξάπλωση της Girl Power ήταν καθολική. Όλα τα singles τους ανέβηκαν με ιδιαίτερη άνεση στην κορυφή των charts, το χρήμα έρεε άφθονο, και οι περισσότερες Αγγλιδούλες άρχισαν να φέρονται σαν νταλικέρηδες (όχι ότι έχω τίποτα βέβαια εναντίον της ευγενέστατης φυλής των νταλικέρηδων). Τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Η Posh Spice παντρεύτηκε τον μόνο άνθρωπο που έχει κάτι κοινό με την ίδια αλλά και με μία αγκινάρα -το ίδιο IQ, and that's a fact!- η Sporty Spice προσπάθησε να γίνει Indie Spice και έφαγε τα άσχημα μούτρα της, η Scary Spice προσπάθησε και ακόμα προσπαθεί να γίνει η r'n'b Spice (παρ'όλο που είναι όσο r'n'b όσο o George W Bush), η Baby Spice, προς έκπληξη πολλών έγινε η Τhe Βabe Spice και πέρασε ένα φεγγάρι και από τα τηλεοπτικά studios ως παρουσιάστρια, και τέλος η Ginger Spice, απλά πλέον δεν είναι ούτε Ginger ούτε και Spice.

Το τρίτο album, βρίσκει τις τέσσερις εναπομείναντες Spice Girls να προσπαθούν να πείσουν ότι είναι ακόμα οι ίδιες και αξίζουν την ίδια επιτυχία με παλαιότερα, αλλά στα χρόνια των Steps δεν φαίνεται να έχουν -δυστυχώς για αυτές- καμία τύχη. Για το Forever επιστρατεύουν ένα πλήθος σπουδαίων παραγωγών, με αιχμή του δόρατος τον r'n'b μάγο Rodney "Darkchild" Jerkins, o οποίος όμως φαίνεται να κρατάει τις καλές του ιδέες για αυτούς που μπορούν να τις αξιοποιήσουν -βλέπε το επερχόμενο νέο album των Destiny's Child- με αποτέλεσμα όλες οι συνθέσεις του album να είναι εντελώς ανέμπνευστες, αδιάφορες, και άλλες φορές ενοχλητικές. Δυστυχώς για τα κορίτσια, το Holler, το πρώτο single από το Forever είναι η καλύτερη στιγμή του album. Και αυτό λέει πολλά. 

Προσθέστε κάτι ενοχλητικότατες κορώνες τις Mel C, κάτι αποτυχημένες rapping απόπειρες της Mel B, και ένα φτηνιάρικο και απαράδεκτο artwork και έχουμε στο σύνολο ένα πολύ κακό και αδιάφορο album, ακόμα και για τα standards των Spice Girls.

Δε συμφωνείς; Γράψε το δικό σου review!
Copyright (C) 1996-2000 - Avopolis. All Rights

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured