Το ότι οι Plaid ανήκουν στην elite της electronica σκηνής το είχαμε επισημάνει και πέρσι, όταν συγκαταλέξαμε τον δίσκο τους Rest Proof Clockwork στα καλύτερα της χρονιάς. Αυτό που μένει να τονίσουμε τώρα με αφορμή το Trainer είναι το παρελθόν των δυο αυτών Λονδρέζων. Και αυτό γιατί το Trainer δεν είναι παρά μια συλλογή από παλιές ηχογραφήσεις τους, b-sides και άλλες ξεχασμένες κυκλοφορίες, που μας πηγαίνουν πίσω μέχρι και το 1991 όταν κυκλοφορούσαν για πρώτη φορά κάτω από τον τίτλο Plaid με το mini-lp Mbuki Mvuki. 

Από τότε το δίδυμο Ed Handley και Andy Turner κυκλοφόρησε δυο δίσκους ως Plaid (εξαιρετικοί αμφότεροι) και άλλους 4 ως Black Dog (με την προσθήκη του τρίτου της παρέας Ken Downie). Η συμβολή τους στον ήχο και τη μορφή της ηλεκτρονικής μουσικής που ακούμε τα τελευταία χρόνια είναι σίγουρα μεγάλη και ο τρόπος με τον οποίο επηρέασαν αλλά και επηρεάστηκαν από τις τάσεις στα 90s φαίνεται και από το Trainer, το οποίο όπως είπαμε περιέχει ηχογραφήσεις από όλα αυτά τα χρόνια.

Μάλιστα, ενώ από τις πρώτες ηχογραφήσεις τους (είτε ως Plaid είτε ως Black Dog) ήταν φανερή η αγάπη τους για το techno, το electro και το hip hop, πάντα φρόντιζαν τις επιρροές τους να τις διυλίζουν και να τις επαναδιαπραγματεύονται κάτω από το προσωπικό τους στίγμα. 

Όσο αναφορά το Trainer τώρα, σίγουρα θα ξενίσει ελαφρώς όσους γνώρισαν τους Plaid με το Rest Proof Clockwork μια και ο ήχος μερικές φορές ακούγεται παλιομοδίτικος. Για τον ίδιο ακριβώς λόγο βέβαια το Trainer θα συγκινήσει κάποιους άλλους, οπότε η επιλογή είναι καθαρά υποκειμενική. Αυτό που πρέπει σίγουρα να αναφερθεί είναι ότι τα περισσότερα από τα 26 κομμάτια που περιέχονται σε αυτήν την διπλή συλλογή έχουν αξία πέραν της συλλεκτικής και αν παραβλέψουμε το γεγονός ότι δεν πρόκειται για κάποιον ενιαίο δίσκο, αλλά για μια συλλογή παλιών ηχογραφήσεων, το Trainer είναι άξιο προσοχής. Δεν μιλάμε για τους οπαδούς βέβαια, αυτοί θα έχουν ήδη στήσει party (υπό τους ήχους του Scoobs in Columbia) για τα τόσα δυσεύρετα κομμάτια που έτσι εύκολα τους έπεσαν στα χέρια.

Δε συμφωνείς; Γράψε το δικό σου review!
Copyright (C) 1996-2000 - Avopolis. All Rights

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured