Aκούγοντας το όνομα του Ennio Morricone συνήθως στο μυαλό έρχεται ο Sergio Leone και οι spagetti western ταινίες, αλλά ένας από τους πιο παραγωγικούς κινηματογραφικούς συνθέτες όλων των εποχών δεν θα μπορούσε να 'κλειστεί' σε καλούπια. 

Ο Morricone έχει γράψει τη μουσική για εκατοντάδες ταινίες τις τελευταίες δεκαετίες. Μέχρι τα πρώτα χρόνια των 70s δούλεψε σχεδόν αποκλειστικά εντός των Ιταλικών συνόρων και κατόπιν μετακόμισε στο Hollywood για να ντύσει με τους ξεχωριστούς του ήχους ένα ευρύ φάσμα ταινιών. Από western ως θρίλερ και sci-fi. Η πρώτη κατηγορία εκπροσωπείται στην πλειοψηφία της συλλογής αυτής, η δεύτερη με την ταινία του Harrison Ford, Frantic και η τρίτη με το Mission To Mars: Ενδεικτικά παραδείγματα του πολυσυλλεκτικού χαρακτήρα και της μουσικής του και των επιλογών του - χαρακτηριστικό πραγματικά μεγάλων συνθετών. 

Δεν υπάρχουν και πολλά για να πει κανείς γι'αυτή τη συλλογή. Μπορεί μόνο να παραπονεθεί για ελλείψεις (όπως αυτή του 'My Name is Nobody'), αλλά σε μια καριέρα τεσσάρων εκατοντάδων ταινιών (ίσως και περισσότερων) κάθε επιλογή θα έπρεπε να συνοδευόταν και με παράπονα... 

Όλα τα κομμάτια θα σας θυμίσουν αγαπημένες ταινίες και θα σας κάνουν να αντιληφθείτε πόσο βοήθησαν στο να τις αγαπήσετε. Κυρίως όμως, το The Very Best Of θα λειτουργήσει ως ένας καθρέφτης των διαφορετικών επιρροών και εκφράσεων του συνθέτη. Από την jazz στην ιταλική μουσική, και από την κλασική στην ηλεκτρονική και από τις μελοδραματικές κιθάρες των westerns στις διαφορετικές απαιτήσεις μιας sci-fi ταινίας, πάντα όμως με ένα αναγνωρίσιμο ήχο που αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς και επιρροή για τους νεότερους.

Δε συμφωνείς; Γράψε το δικό σου review!
Copyright (C) 1996-2000 - Avopolis. All Rights

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured