Τι γίνεται όταν οι αφρικανικές ρίζες της μουσικής της Νέας Ορλεάνης ενώνονται με τις όμοιές τους στην Κούβα; Έχουμε φυσικά μία από τις πιο περιπετειώδεις διαπολιστισμικές εξερευνήσεις της χρονιάς, είναι μια απλή απάντηση. 

Σε παραγωγή Joe Boyd, που έπεισε τον Jesus Alemany, τρομπετίστα της all-star κολλεκτίβας των Cubanismo, να διασταυρώσουν την κουβανέζικη χορευτική μουσική με την jazz δεξιοτεχνία της Νέας Ορλεάνης, το Mardi Gras Mambo δεν είναι τίποτα άλλο από το αναμενόμενο υβρίδιο της ένωσης των παθιασμένων αλλά ανοιχτόμυαλων μουσικών που το δημιούργησαν. 

Son, rumba, mambo, cha-cha-cha, danzon και timba από την πλευρά της Havana, R&B, jazz και άλλα είδη της άλλης πλευράς βρίσκονται μαζί δημιουργώντας ένα relaxed και χορευτικό ήχο ταυτόχρονα, με όλες τις ευαισθησίες των δύο μερών. 

Ακόμα και rap στοιχεία (που χρησιμοποιούνται έτσι κι αλλιώς στην timba μουσική των Κουβανέζων) μπορεί να βρει κανείς, ενώ η συμπόρευση salsa και Delta blues, rumba και R&B (σε ευφάνταστα δίδυμα), είναι σχεδιασμένη και εκτελεσμένη με προσοχή και γνώση της κοινής ρίζας. Αποκορύφωμα αυτής της ένωσης, το Shallow Water Suite, όπου συμπορεύονται η rumba και το gospel. 

Το Mardi Gras Mambo αποτελεί μια ενδιαφέρουσα μουσική ανθολογία, που έχει και τις μη λειτουργικές στιγμές της, αλλά ως επιχείρημα και μόνο παρουσιάζει αρκετό ενδιαφέρον. Για τους φίλους της καλής μουσικής.

Δε συμφωνείς; Γράψε το δικό σου review!
Copyright (C) 1996-2000 - Avopolis. All Rights

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured