Σαν το παλιο καλό κρασί, ο Mark Knofler επιστρέφει ώριμος, με όπλο τα trademark χαρακτηριστικά του ήχου των Dire Straights και τη γνωστή Dylanική χροιά της φωνής του. 

Το γούστο του ακόμα πιο εκλεκτικό με το χρόνο, κάτι που φαίνεται ξεκάθαρα εδώ, συνθέτοντας ένα Brothers In Arms χωρίς την ανάγκη για hits. Ναι, καλά ακούσατε. Το Sailing to Philadephia βρίσκεται πιο κοντά -απ'οτιδήποτε μας έχει δώσει τελευταία- στις πρώτες δουλειές των Dire Straights. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι οι τελευταίοι ήταν ο Mark Knofler και τούμπαλιν. 

Σύντροφοι, εκτός από την κιθάρα του, ο James Taylor σε ένα ντουέτο για το ομώνυμο του δίσκου, όπου διαλέγονται μπερδεύοντας πανέμορφα τις φωνές τους, ο Van Morrison στο κοντινό στο στυλ του τελευταίου, "The Last Laugh" και δύο μέλη των Squeeze, οι Glenn Tilbrook και Chris Difford, στο μοναχικό Silvertown Blues. 

Το ύφος "παίζει" όπως πάντα από ατμοσφαιρικές mid-tempo στιγμές, σαν το πρώτο single "What It Is", και ονειρικές αποδράσεις όπως το "Prairie Wedding", ως πιο "Walk of life" κομμάτια όπως το "Do America". Βέβαια κυρίαρχο στυλ είναι το μπαλλαντοειδές, και γενικά οι χαμηλότονες στιγμές. Όσοι αρέσκεστε σ'αυτή την πλευρά των Dire Straights, αλλά και στον country blues ήχο με την ονειρική χροιά, το συναίσθημα και την κλάση που αποπνέει το στυλ του Mark Knofler, το Sailing to Philadephia θα συντροφεύσει κάποιες από τις ώρες σας. Μια καλή επιστροφή.

Δε συμφωνείς; Γράψε το δικό σου review!
Copyright (C) 1996-2000 - Avopolis. All Rights

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured