Aποτελούμενοι από την ντροπαλή Sarah Nixey, κλασική περίπτωση ντροπαλής μαθήτριας στο σχολείο που απαντά στις ερωτήσεις ημιλιπόθυμη, τον John Moore και τον πάλαι ποτέ Auteurs, Luke Haines που χτίζει αέρινες και αισθησιακές ατμόσφαιρες, οι Black Box Recorder φαίνεται να κουβαλούν στο δεύτερο album τους όλη την κληρονομιά της βρετανικής pop, διαποτισμένη από μια πιο σοφιστικέ και τολμηρά αισθαντική άποψη.

Αν και δεν λείπουν οι Pulp, οι Lightning Seeds, ακόμα και οι πολύ uptempo στιγμές, όλο το album διαπνέεται από μια εσωστρέφεια και μια ελαφρότητα με τη θετική της έννοια.

Drum machines που αρκούνται πολλές φορές μόνο σε παλμούς και έγχορδα, ξυλόφωνα, γκόκενσπιλ και αρπέτζο κιθάρες, συνοδεύουν τους ονειρικούς ψιθύρους της Sarah Nixey, και δίνουν ένα διαφορετικό, σαγηνευτικό χρώμα στην απλά δομημένη και γλυκειά pop των Black Box Recorder.

Δύο κυρίως ονόματα πλανώνται κατά τη διάρκεια της ακρόασης: Saint Etienne και Air. Eίμαι σίγουρος ότι οι φίλοι τους θα έχουν αγαπήσει το England Made Me (το ντεμπούτο τους), και ετοιμάζονται να υποδεχθούν πολύ περισσότερους για παρέα, καθώς το The Facts Of Life, και ακούγεται ήδη, και είναι αρκετά εμπορικό για οποιοδήποτε ραδιόφωνο.

Οι υπόλοιποι ας κρατήσουν τον ορισμό του λεξικού Avopolis: Νοσταλγία και λικνιστικά pop κομματάκια που παίζουν στο ηλεκτροακουστικό τεραίν, βασίζονται σε αρμονίες αυστηρά τηρούμενες και ακούγονται με κλειστά τα μάτια.

n7.gif (441 bytes)

Δε συμφωνείς; Γράψε το δικό σου review!
Copyright (C) 1996-2000 - Avopolis. All Rights

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured