ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ...

D.A.Levy: Ποιητής και φυλλαδιογράφος της 'beat generation' στον οποίον οι Sonic Youth αναφέρονται στο 'Small Flowers Crack Concrete'. Σαφείς οι παραπομπές του κομματιού, τόσο στο "The North American Book Of The Dead", όσο και στον τρόπο που έζησε στο Clevelant, όπως επίσης και στον τρόπο που μας άφησε όταν αυτοπυροβολήθηκε σε ηλικία 26 χρονών...

Ο δίσκος είναι άλλωστε γεμάτος ποιήματα. Γεμάτος 'νεκρά ποιήματα για τους ζωντανούς θεούς της Αμερικής'. Είναι η συνέχεια του 'Thousand Leaves', πιο σύντομη (8 κομμάτια σε 42 λεπτά) αλλά εξίσου περιεκτική. Οι οχτώ αυτές διαδρομές ακολουθούν την ίδια ακριβώς κατεύθυνση χωρίς όμως να μακρηγορούν αυτή τη φορά.

Joe Brainard: Συγγραφέας και αρτίστας από την Νέα Υόρκη ο οποίος συνδύασε την λεκτική και την οπτική έκφραση με τον ίδιο καταπληκτικό τρόπο που και οι Sonic Youth συνδυάζουν την λεκτική με την ηχητική. Τα σχέδια του στολίζουν το artwork του δίσκου.

Πανκ: Αισθητική της Νέας Υόρκης, βραδιές στο CBGB, η cult πλευρά του rock'n'roll, όλα παρόντα στο 'Renegade Princess'.

William S. Burroughs: Το πνεύμα του δεν μπορεί παρά να περιστρέφεται παντού, από το σχέδιο στο εξώφυλλο, μέχρι την αίσθηση που τελικά σου αφήνουν οι στίχοι.

ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ...

Kim Gordon: Ίσως η πιο θελκτική εν ζωή γυναικεία παρουσία. Ο τρόπος που τραγουδάει στο 'Nevermind' πραγματικά σε τρελαίνει, ενώ στα ΄Lighntin' Strikes' και 'Side 2 Side' δίνει με τα φωνητικά της μια στοιχειωτική χροιά στον δίσκο.

Thurston Moore: Η ερμηνεία του περισσότερο συγκινητική και ποιητική από ποτέ. Η παρουσία του επιβλητική, μια παρουσία που δεν επιδιώκει να σε εντυπωσιάσει ή να σε κερδίσει, αλλά θέλει να σε καθοδηγήσει στο μονοπάτι στο οποίο εδώ και καιρό πορεύονται οι Sonic Youth.

Jim o'Rourke: Ο δαιμόνιος post-συνθέτης αναλαμβάνει πάλι την παραγωγή όπως έκανε και στις τελευταίες πειραματικές δουλειές των Sonic Youth κάτω από το label SYR. Η παραγωγή χτυπάει κατευθείαν στην ψυχή. Σαφώς πιο προσιτή από τις κυκλοφορίες της SYR, ενώ ακόμα και οι avant garde εξάρσεις δείχνουν ανέλπιστα απέριττες και ενσωματωμένες στο γενικό κλίμα.

NYC Ghosts & Flowers: Το ομώνυμο track του δίσκου, που συνοψίζει όλα όσα προηγήθηκαν, σε μια οχτάλεπτη ελεγεία, που αδυνατείς να την ακούσεις χωρίς να ριγήσεις. Η αποκορύφωση του δίσκου και αναμφίβολα μια από τις σημαντικότερες στιγμές της καριέρας των Sonic Youth. Απίστευτα όμορφο.

Sonic Youth: Το τελευταίο κομμάτι της beat generation.

n9.gif (552 bytes)

Δε συμφωνείς; Γράψε το δικό σου review!
Copyright (C) 1996-2000 - Avopolis. All Rights

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured