Βρισκόμαστε πολλά χρόνια μετά τον καθορισμό του όρου Gansta Rap, που έκανε stars τόσο τον Ice Cube, όσο και τους N.W.A., με την κυκλοφορία του "Straight Outta Compton", και ιδιαίτερα με το κομμάτι "Gangsta, Gangsta".

Πλέον επιτυχημένος μουσικός, σεναριογράφος και της προκοπής ηθοποιός του Hollywood, ο Ice Cube, δεν δείχνει να έχει διάθεση να περπατήσει πέρα από τις οριοθετημένες φόρμουλες, το διαγεγραμμένο status του gangsta rap, που στο War & Peace Vol. 2 μοιάζει να αναμασά όλες τις γνωστές στερεοτυπικές εικόνες.

Λες και μαγείρεψε κάθε συνταγή του τσελεμεντέ του 90s γκαγκστερισμού, φθηνά κι αποτελεσματικά, όπως θα έλεγε κάποιος διαφημιστής.

Που είναι οι αυθεντικές ιδέες, ο λόγος, η φρεσκάδα, και -κυρίως- το humor;

Ως πότε θα ακούμε τα ίδια και τα ίδια περί βίας και "τσιγάρων", των ένδοξων και τιμημένων gangstas, και τίποτε παραπάνω (άντε και μερικά σεξιστικά διαλείμματα);

Να σημειώσω εδώ ότι στο album συμμετέχουν και οι Dr. Dre, Krazie Bone, και Chris Rock, μεταξύ άλλων, αλλά κυρίως η φωνητική παρουσία του Ice Cube είναι αυτή που καταλαμβάνει τον ήχο, και δίνει το στίγμα της εν λόγω κυκλοφορίας - οι guests μάλλον απαρατήρητοι περνούν.

Oύτε για τους φανατικούς...

n3.gif (488 bytes)

Δε συμφωνείς; Γράψε το δικό σου review!
Copyright (C) 1996-2000 - Avopolis. All Rights

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured