Mε αναμονή θα περίμενε η πολυπληθής ομάδα των fan των U2, την αφιξη του soundtrack της τελευταίας ταινίας του Wim Wenders (Buena Vista Social Club, Wings of Desire).

Με σενάριο βασισμένο σε ιστορία του Bonο, θα ήταν αδιανόητο να μην κατείχε ο τελευταίος ένα μεγάλο μέρος και των μουσικών επιλογών ή/και δημιουργιών στο soundtrack.

Με νέο υλικό, δύο κομμάτια με τους U2, και τρία νέα, προσωπικά, το Million Dollar Hotel Soundtrack κινείται σε ένα ενιαίο αισθητικό ύφος, στο οποίο κυριαρχούν τα moody ηχοχρώματα, η αναζήτηση της μελωδίας, οι jazz νύξεις εδώ κι εκεί.

Το αλάτι και το πιπέρι, θα έλεγε κανείς, του soundtrack, είναι η Million Dollar Hotel μπάντα, που φέρνει μαζί τον τρομπετίστα John Hassell, τον Bill Frisell στην κιθάρα, επί των "ηλεκτρονικών" τον ηλετρολόγο-τεchnoλόγο Adam Dorn, τους Daniel Lanois και Eno φυσικά, και τον ίδιο τον Bono ως "frontman". Οι ιδέες υπάρχουν εδώ κι εκεί, η ατμόσφαιρα χτίζεται σε τζαζο-μπλουζο-instrumental μοτίβο, χωρίς όμως να αφήνει κάποια γεύση στο τέλος.

Ξεχωρίζει βέβαια το καλό, ατμοσφαιρικό 'Falling At Your Feet', με τη βοηθεια του Lanois, και το The Ground Beneath Her Feet, κλασικό U2 κομμάτι από τις πρώτες νότες, ενώ καλά στοιχεία έχει και το Stateless με τα αέρινα δεύτερα gospel φωνητικά, και τον ambient κιθαριστικό θόρυβο, οπως το Dancin' Shoes, όπου κυριαρχεί το περίεργο falsetto του Bono.

Πουθενά όμως κάτι το ιδιαίτερο, κάτι που ξεφεύγει του μέσου όρου. Ούτε λόγος βέβαια να γίνεται για την γελοία διασκευή από τον Tito Larriva του κλάσικ των Sex Pistols Anarchy In The UK (στο ισπανόφωνο εδώ, Anarchy In The USA), και τις τρεις εκτελέσεις του Satellite Of Love του Lou Reed, δύο από τις οποίες σφάζει η Milla Jovovich (η τρίτη είναι instrumental). Η ιδέα του ατμοσφαιρικού jazzy, moody πέπλου που μας φέρνει κάτι σε ...David Lynch, δεν είναι άσχημη, όμως δυστυχώς οι προθέσεις πάντα δεν αρκούν. Χρειάζεται και ουσία.

n5.gif (497 bytes)

Δε συμφωνείς; Γράψε το δικό σου review!
Copyright (C) 1996-2000 - Avopolis. All Rights

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured