“...και τελικά” Scheer! O τίτλος του καινούργιου album των ΒοριοΙρλανδών Scheer κρύβει μέσα του μία πραγματικότητα που ενδέχεται να στεναχωρήσει τους fans του δυνατού αυτού group.

Τι εννοούμε? Απλά, ότι το δεύτερο album του συγκροτήματος αποτελεί παράλληλα και το κύκνειο άσμα του. Η μπάντα δεν υπάρχει πια, αφού διαλύθηκε λίγο μετά την ηχογράφηση του “…and finally”.

Όχι όμως ότι και το μέλλον διαγράφεται δυσοίωνο. Μέσα από τα σπλάχνα των Scheer δημιουργήθηκε μία νέα μπάντα, οι Lima των οποίων αρκετά σύντομα θα σας παρουσιάσουμε δουλειά.

Στην ουσία, όμως, που δεν είναι άλλη από την κυκλοφορία αυτή καθε’αυτή. Για όσους δεν τους γνωρίζουν, οι Scheer σχηματίστικαν στις αρχές της δεκαετίας του ’90 στο Derry της Β. Ιρλανδίας. Παίζοντας πάνω από 250 gigs έγιναν αρκετά γνωστοί και η φυσιολογική εξέλιξη – η πρώτη ηχογράφηση – ήρθε με την κυκλοφορία του “I Wish You Were Dead” το οποίο το έγραψαν στην δική τους Schism Records. Στα 1996 ηχογραφήθηκε το πρώτο τους album με τίτλο Infliction για την 4AD και απέσπασε εξαιρετικές κριτικές από τον Τύπο (ελληνικό και ξένο) ενώ πούλησε πάνω από 50.000 αντίτυπα σε όλη την Ευρώπη. Eτσι λοιπόν, ουκ ολίγοι φίλοι του group ήταν ανυπόμονοι για τη νέα τους κυκλοφορία.

Αυτό που αντιλαμβάνεται κάθε ακροατής του καινούργιου δίσκου του group με το πρώτο άκουσμα, είναι ότι, περα από την σκληρότητα του ήχου, υπάρχει μία ισχυρή δόση λυρισμού που πηγάζει κυρίως από τα φωνητικά της Audrey Gallagher. H αντίθεση της φωνής της τελευταίας με τις σκληρές κιθάρες είναι αυτό που δίνει το ξεχωριστό χρώμα στο δίσκο. Είναι γεγονός ότι δύο τόσο εκ διαμέτρου αντίθετα στοιχεία μόνο σε καλό μπορούν να αποβούν, πράγμα που επιβεβαιώνεται περίτρανα στην παρούσα κυκλοφορία.

Και τα 14 κομμάτια του “…and finally” είναι χαρακτηριστικά του Ιρλανδέζικου ήχου, στοιχείο που δεν θα απογοητεύσει κανένα φίλο της συγκεκριμένης σκηνής. Ποιάς σκηνής? Μα φυσικά, αυτής που τόσο καιρό δίκαια εκπροσωπούν οι Jesus & Mary Chain, oι Thin White Rope και – εν μέρει – οι Cranberries.

Στους παραπάνω μπορούν πλέον άξια να προσθεθούν και οι Scheer που χάρη στις κιθάρες του Neal Calderwood και του Paddy Leyden δίνουν το στίγμα μίας πολύ δυνατής μπάντας που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις υπόλοιπες.

Στο “… and finally”, διανομή κάνει για την χώρα μας η νεοσύστατη Trade Records, που σημαίνει ότι για πρώτη φορά θα μπορέσουν οι φίλοι του group να αποκτήσουν το δίσκο σε φυσιολογική τιμή. Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο από το να σας το προτείνουμε, σε περίπτωση φυσικά που αρέσκεστε σε βρετανικούς σκληρούς κιθαριστικούς ήχους.

n7.gif (441 bytes)

Δε συμφωνείς; Γράψε το δικό σου review!
Copyright (C) 1996-2000 - Avopolis. All Rights

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured