Jazz και rock 'n' roll. Ισως γνωρίζετε τους Steely Dan. Η τελευταία τους studio δουλειά με τίτλο "Gaucho" κυκλοφόρησε είκοσι χρόνια πριν.

Μετά από δύο δεκαετίες λοιπόν, το ντουέτο των Donald Fagen και Walter Becker επιστρέφει και ακούγεται ...σαν να μην πέρασε μια μέρα - στο περίπου δηλαδή.

Ο τραγουδιστής, keyboardίστας και παραγωγός Donald Fagen αναλαμβάνει σχεδόν τα πάντα και το αποτέλεσμα είναι εννέα κομμάτια της χαρακτηριστικής jazz-pop φόρμας με την οποία έγιναν γνωστοί.

Κομμάτια μεγάλα σε μέγεθος, που απλώνονται αρκετά σε 5 - 6 λεπτες το λιγότερο χαλαρές και funky συνθέσεις, μ'εκείνη τη γνωστή ευχάριστη jazz.

Σοφιστικέ μελωδίες, φωνητικές αρμονίες και ορχηστρικοί επίλογοι, p-funkίζοντα basslines, σόλο του σαξοφώνου και περφεξιονιστική παραγωγή συνθέτουν το νέο τους πόνημα, το οποίο δεν ντρέπεται να ακουστεί και όπως ακούγονταν τα προηγούμενα πριν δυόμισι δεκαετίες.

Ακόμα και οι στίχοι σου αφήνουν την ίδια πικρή γεύση: Τραγωδία και μαύρο χιούμορ μπλέκονται μαζί, παίζοντας με τα συναισθήματα.

Το "Two Against Nature" ακούγεται απροκάλυπτα 70s, αλλά όπως πολλές αναβιώσεις, ακούγεται κάπως κουρασμένο και ταλαιπωρημένο από το χρόνο. Δεν έχει ούτε τη σπιρτάδα, ούτε το funky feeling, και ούτε διανοείται να πλησιάσει το "Aja" στο συναίσθημα που βγάζει. Εντούτοις, για τους ξεχασμένους fans θα αποτελέσει την πιο ευχάριστη έκπληξη της χρονιάς.

n6.gif (547 bytes)

Δε συμφωνείς; Γράψε το δικό σου review!
Copyright (C) 1996-2000 - Avopolis. All Rights

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured