Με νέα κομμάτια από τους Underworld, New Order αλλά και τις ...All Saints και τους Sugar Ray, αλλά και αγαπημένα tracks των Moby και Blur, το The Beach έρχεται να δώσει μια μίξη eletronica (Leftfield, Underworld, UNKLE), world dance (Mory Kante με το ...Yeke Yeke!!!), και rock (Sugar Ray).

Φυσικά και κάποιες επιλογές ξενίζουν, ως προς τη λειτουργικότητά τους εδώ, και γενικά ως προς το γιατί έγιναν. Βγάζοντας έξω τη γλυκανάλατη pop των All Saints στο "Pure Shores" (θα μας ταλαιπωρεί για πολύ το ίδιο κολπο του William Orbit;), και, δυστυχώς, το ακυκλοφόρητο, κιθαριστικό κομμάτι των New Order, "Brutal", που δυστυχώς δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, μένουμε με το πανέμορφο groove των ανεβασμένων Asian Dub Foundation, στο Return of Django, το αρκετά καλό "8 Ball" των Underworld, τις ονειρικές προσθήκες των Barry Adamson και Angelo Badalamenti, την κινητική ενέργεια των Leftfield στο "Snake Blood", και το γνωστό "Porcelain" από τον Moby.

Οι Faithless καταλαγιάζουν στους σκοτεινούς, χαμηλούς ρυθμούς του "Woozy" και ο Dario G. με τη βοήθεια της Vanessa Quinones στα φωνητικά, κινείται σε ambient και προς το τέλος εξωτικά ηχοχρώματα, στο "Voices". Οι UNKLE συμμετέχουν με την γνωστή αρμάδα από λούπες και samples στο "Lonely Soul," τη γνωστή σε όλους μας συνεργασία με τον Richard Ashcroft από το Psyence Fiction album, και οι Blur κάνουν την παρουσία τους με το "On Your Own σε ...Crouch End Broadway mix, όπου παράξενοι θόρυβοι, παραμορφωμένα φωνητικά, ανεβασμένα BPM και fuzz κιθάρα αποσυνθέτουν με διαφορετικό τρόπο το κομμάτι.

Το να βγει μια αντικειμενική "σούμα" από το The Beach, είναι και δύσκολο, και επικίνδυνο. Είναι συνισταμένη πολλών παραγόντων, καθώς κάποια από τα κομμάτια ήδη τα έχουμε στη δισκοθήκη μας, άλλα μας εκνευρίζουν (All Saints) και άλλα ακούγονται αρκετά ευχάριστα. Πάνω, απ'όλα, το The Beach είναι μια πιασάρικη έκθεση ατμοσφαιρικών και ψιλοεξωτικών ήχων, με ολίγη από dance, και ορισμένες δοκιμασμένες συνταγές (Unkle, Moby) που ακούγεται συνολικά ως album (βγάζοντας ίσως τη συμμετοχή των Blur, που δεν κολλάει από καμία άποψη).

n6.gif (547 bytes)

Δε συμφωνείς; Γράψε το δικό σου review!
Copyright (C) 1996-2000 - Avopolis. All Rights

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured