Επέστρεψε το αγόρι και όπως κάθε ηλεκτρονικός dance παραγωγός που σέβεται τον εαυτό του- πόσο μάλλον ο ίδιος που εδώ και καιρό φλέρταρε με τα soundtracks - κάποια στιγμή θα κάνει έναν πιο φιλοσοφημένο δίσκο αφήνοντας πίσω τις εντάσεις και τις μπότες. Η καινούρια δουλειά του Άγγλου Jon Hopkins έχει την αναμενόμενη ετικέτα κάτω από το μουσικό genre που πρεσβεύει και αυτό το νιώθεις από το εναρκτήριο track του Music for Psychedelic Therapy. Πείτε με υπερβολικό αλλά έβγαλα όλη την πρώτη περίοδο της καραντίνας κατεβάζοντας ό, τι ambient δίσκο είχα και δεν είχα και μόνο η έλευση αυτού του δίσκου με κάνει να νιώθω κάπως άβολα. Λογικά δεν είναι κάτι, θα περάσει.

Μην τα αφήνουμε όλα όμως μετέωρα, αυτός εδώ ο δίσκος κλείνει μια σημαντική φάση για το έργο του Hopkins που ξεκίνησε το 2014 με το single "Asleep Versions". Η μουσική για ψυχεδελικές θεραπείες βασίζεται στην καθαρή ηλεκτρονική - ατμοσφαιρική ambient των 90s, έχοντας μέσα της αρκετή από την τεχνολογία του σήμερα, ενώ σέβεται το New Age των 80s περιέχοντας πολλά field recordings, μεταφέροντας τον ακροατή σε άλλη πίστα απόλαυσης, για να μην πω σε άλλη Γη σ' άλλα μέρη. Σε αυτό σαφώς έχει βοηθήσει ο διάσημος ψυχολόγος και Guru of Modern Yoga (όπως διαβάζω στο wiki) Ram Dass που επηρέασε τον Hopkins σε αυτό το ταξίδι. 
 
Σε γενικές γραμμές ο δίσκος πατάει καλά στα πόδια του. Οι νότες δεν είναι σκόρπιες και ένα συμπαγές συμπέρασμα βγαίνει μέσα από όλο αυτό το μελωδικό σύμπαν που έστησε ο δημοφιλής ηλεκτρονικός παραγωγός που αρέσκεται να παίζει δυνατά και βαθιά τις πιο πολλές φορές. Σαν να λέμε πως όλο αυτό το αγχωτικό μα και πορωτικό μπάσο που χρησιμοποιεί στις παραγωγές του εδώ έχει μετατραπεί σε κοσμική σκόνη. Σίγουρα από τα ενδιαφέροντα αυτής της περιόδου κυρίως αν είστε νέοι στην τεράστια κατηγορία της ambient μουσικής. Αν πάλι όχι δεν θα χάσετε και πολλά, μάλλον κάπου θα έχετε ξανακούσει αυτό το ηχητικό αποτέλεσμα. Ένα είναι το μόνο σίγουρο, το Music for Psychedelic Therapy μόνο καλό θα κάνει αυτή την δύσκολη περίοδο που διανύουν οι άνθρωποι.
 
 
 
 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured