Με αφορμή την τριακοστή κυκλοφορία της, η ειδικευμένη στην εκλεκτική ποπ και electronica Βερολινέζικη εταιρία Morr Music, μας επιφυλάσσει μια άκρως χορταστική συλλογή στην οποία ολόκληρο σχεδόν το roster της εταιρίας αναλαμβάνει είτε να διασκευάσει τραγούδια των Slowdive είτε να παρουσιάσει κάποιες καινούργιες ηχογραφήσεις.

Έτσι η συλλογή χωρίζεται σε δυο μέρη, το καθένα εκ των οποίων καταλαμβάνει ένα cd ή τρεις βινυλιακές πλευρές. Το πρώτο μέρος είναι το tribute σε ένα από τα πιο σπουδαία συγκροτήματα της shoegaze σκηνής και της αγαπημένης Creation των αρχών των 90s, τους Slowdive. Η αγάπη των Slowdive στην μελωδία και στις ονειρικές συνθέσεις είναι σίγουρο ότι επηρέασε και τους τωρινούς μουσικούς της Morr Music, οι οποίοι βέβαια διάλεξαν ένα πιο ηλεκτρονικό περιβάλλον για την μουσική τους.

Στα ονόματα του πρώτου μέρους της συλλογής περιλαμβάνονται οι Lali Puna, Mum, Isan, Herrman & Kleine, Manual, Limp, B Fleischmann και άλλοι των οποίων οι διασκευές στο υλικό των Slowdive είναι συχνά καταπληκτικές. Οι Isan δείχνουν εμπνευσμένοι στο Celia’s Dream και ιδιαίτερα στο Waves, οι Lali Puna δίνουν τον προσωπικό τους ποπ χαρακτήρα στο 40 Days ενώ οι Future 3 συμμετέχουν με μια ηλεκτρονική εκδοχή του Alison εξίσου ενδιαφέρουσα με την πρωτότυπη.

To τέλος του πρώτου μέρους επιφυλάσσει δυο από τις καλύτερες στιγμές της συλλογής, τα πανέμορφα Dagger και Machine Gun από τους Hermann&Kleine και Mum αντίστοιχα, δυο συγκροτήματα που συνεχίζουν από εκεί που σταμάτησαν οι Slowdive. Κάποιες αδύναμες στιγμές στην μέση του πρώτου μέρους σίγουρα δεν είναι ικανές να μας χαλάσουν τη γενική θετική εντύπωση, η οποία παραμένει και κατά τη διάρκεια του δευτέρου.

Το πέρασμα στο δεύτερο μέρος είναι τόσο φυσικό που καταλαβαίνεις ότι οι μουσικοί της Morr βρίσκονταν στα γνώριμα κατατόπια τους όταν διασκεύαζαν Slowdive. Αυτή τη φορά βέβαια δεν διστάζουν να προσθέσουν κάποια beats (βλέπε Ulrich Schnauss, Styrofoam) ή να κάνουν μια βαθύτερη βουτιά στον ηλεκτρονικό ήχο (Isan). Επίσης οι φίλοι της Morr θα έχουν την ευκαιρία για μια πρώτη γνωριμία με νέα ονόματα της εταιρίας (όπως οι Guitar) χωρίς όμως να έχουν στη διάθεση τους περισσότερες πληροφορίες. Η έλλειψη ενός ενθετου με κάποια infos για τους συμμετέχοντες είναι σίγουρα ένα από τα μείον της συλλογής.

Το γενικό συμπέρασμα για το Blue Skied An’ Clear είναι ότι θα ενθουσιάσει τόσο τους οπαδούς των Slowdive όσο και τους φίλους της Morr Music. Επιπλέον δεν πρόκειται να απογοητευτούν ακόμα και αυτοί που δεν είχαν καμιά επαφή ούτε με τους μεν ούτε με τους δε.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured