Η γεννημένη στην Κένυα και μεγαλωμένη στην Αγγλία 28χρονη τραγουδοποιός, έχει δουλέψει μέχρι τώρα σκληρά για να καταφέρει να βγάλει -με αξιώσεις- το σόλο ντεμπούτο της. Δούλεψε αρχικά σαν backup τραγουδίστρια για καλλιτέχνες όπως ο David Bowie, ο James Brown και οι Duran Duran και συμμετείχε σε albums των Soul II Soul -καθόλου ευκαταφρόνητο το CV της.

Στο Learning From Falling πάντως το στίγμα δίνει η διεθνής mainstream ποπ, αλλά και ψήγματα αμερικάνικου ψευτο alt-rock, hip-hop και R&B αισθησιασμού, χωρίς όμως το αποτέλεσμα να ακούγεται φτηνό, αντίθετα σε κομμάτια όπως το soulful "Full Frontal Fridays" αλλά και τα "I Get Cravings", "Never Enough", η έκπληξη είναι ιδιαίτερα ευχάριστη.

Σημαντικό βέβαια ρόλο παίζουν παραγωγοί όπως Nellee Hooper, David Kahne, Soulshock, Karlin που κάνουν ιδιαίτερα ενδιαφέρον τον ήχο της, οι αξιοπρεπείς ως καλές συνθέσεις, αλλά και τα αιθέρια, πολλές φορές, φωνητικά της. Η pop/R&B της εμπλουτίζεται με world music ήχους και μικρές ηλεκτρονικές παρεμβάσεις, έτσι ώστε να ακούγεται ευχάριστα.

Η Tina Turner εμφανίζεται με τη μορφή της Macy Gray, η Sade συναντά την Alanis Morissette και το αποτέλεσμα είναι θελκτικό για τους λάτρεις του είδους. Περιμένουμε ακόμα περισσότερα στο μέλλον, καθώς το "Learning From Falling" αφήνει υποσχέσεις...

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured