Το βιογραφικό της γράφει ότι γεννήθηκε στην Osaka, άρχισε να πειραματίζεται με το τραγούδι, πήγε στο Τόκιο, αγόρασε synthesizer και sampler, ηχογράφησε το Keshoy To Heitai, έπεφτε συνεχώς αναίσθητη από το πολύ αλκοόλ στις συναυλίες της, συνάντησε τον Pita και κυκλοφόρησε το δεύτερο της δίσκο Shojo Toshi στην Mego.

Μετά από αυτό έγινε κάπως γνωστή και εκτός Ιαπωνίας και μόλις κυκλοφόρησε και το προκείμενο 12’’ για εκείνους που τη συμπάθησαν με το Shojo Toshi αλλά αδυνατούσαν να εντοπίσουν το δυσεύρετο ντεμπούτο της. Έτσι στο I Forgot The Title υπάρχουν πέντε tracks της Noriko Tujiko, από την πρώτη της περίοδο, ένα εκ των οποίων ηχογραφημένο ζωντανά στο Rhiz της Βιέννης.

Αναφέραμε όμως πολλά για την ίδια και λίγα για τη μουσική της. Με μια κουβέντα θα λέγαμε ότι διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά της σύγχρονης γιαπωνέζικης ηλεκτρονικής κουλτούρας. Παιχνιδιάρικες pop ενορχηστρώσεις, περίεργοι ηλεκτρονικοί ήχοι, ελαφρώς παρανοϊκή ατμόσφαιρα και στίχοι κυρίως στα Ιαπωνικά. Φανταστείτε μια πιο αστική και πιο μουσικά ελεύθερη εκδοχή της Bjork, χωρίς όμως τις φωνητικές της υπερβολές σε συνδυασμό με την ποπ αισθητική του Cornelius και είσαστε κοντά στο στυλ της δεσποινίς Noriko.

Στο Anti Newton τα σαμπλαρισμένα βιολιά και τα synths έχουν τον πρώτο λόγο, στο Pop Skirt την σκυτάλη παίρνει μια downtempo μελωδία, ενώ το I Love You που κλείνει την πρώτη πλευρά δεν είναι παρά ένα σύντομο καλειδοσκόπιο ήχων και ρυθμών. Η δεύτερη πλευρά περιέχει το αυστηρά ρυθμικό και μυστηριακό A’s Travelling και το ζωντανά ηχογραφημένο Robot Hero το οποίο πάλι παραπέμπει στην Bjork.

Όσοι ψάχνετε για μια καλή συνοδεία στο sushi η Noriko Tujiko δίνει με το I Forgot The Title το πρώτο ορεκτικό. Το κυρίως πιάτο θα έρθει μέσα στο φθινόπωρο με την επόμενη full κυκλοφορία της.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured