Είναι φυσιολογικό, από ένα album που έρχεται περισσότερο για να κρατήσει το ενδιαφέρον για το group-καρτούν, να μην έχουμε πολλές απαιτήσεις.

Στα εννιά κομμάτια των Damon Albarn και Dan "the Automator" Nakamura βρίσκουμε remixes, δύο νέα tracks, αλλά και b-sides προκειμένου να συμπληρωθεί η δισκοθήκη των fans που δεν μπόρεσαν να αγοράσουν κάποιο από τα singles τους. Eπίσης βρίσκουμε και τη συμβολή του "μόνιμου μέλους" και animator Jamie Hewlett: Interactive features, καθώς και τα video των "Tomorrow Comes Today" και "Rock the House".

Τα πράγματα είναι λοιπόν λίγο-πολύ αναμενόμενα, όχι όμως βαρετά. Κάθε άλλο! Κομμάτια που ήδη γνωρίζουμε, όπως το όμορφο "Latin Simone", αλλά και νέες, ελκυστικές, εκδόσεις των γνωστών "19-2000" (δύο) και "Clint Eastwood" (μία), συνιστούν ένα καλό πακέτο για τους fans τους.

Οι Gorillaz είναι πάντα φρέσκοι και στα δυνατά τους μοναδικοί. Ο ήχος τους cool, funky, σύγχρονος, διασκεδαστικός, αντλεί τις επιρροές του από την electronica, το hip-hop, το dub και έχει γίνει πλέον αγαπητός και αναγνωρίσιμος. Ας όψεται το δέσιμο του Damon Albarn με τον παραγωγό Dan "the Automator".

Από τα b-sides που κυκλοφόρησαν μόνο στη Μεγάλη Βρετανία, ξεχωρίζουμε το "Ghost Train", το οποίο είναι αδιαμφισβήτητα και το κορυφαίο του album. Τα δύο νέα κομμάτια ("The Sounder" και "Faust") δεν απογοητεύουν, αλλά είναι το προαναφερόμενο, με το slow-funk του που δικαιολογεί περισσότερο την αγορά του G-Sides. Μαζί βέβαια και με όλο το fun που έχει το album, ως σύνολο...

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured