Μια μακροχρόνια φιλία και ένα κοινό πάθος για τα βασικά της ηλεκτρονικής μουσικής (από τους Kraftwerk ως τους Buggles μέσω Giorgio Moroder και τις πρώτες electro πινελιές στο hip hop από τους GrandMaster Flash και Sugar Hill Gang) οδήγησε τους Stephan Haeri, Christophe Hetier και Fabrice Dumont στο να συνθέσουν τον πρώτο τους δίσκο Sonic 75. To Genetic World είναι το δεύτερο album του trio εκ της Γαλλίας, ένα album που στέκεται επάξια δίπλα σ'αυτά των συμπατριωτών τους Air και Sebastien Tellier και στρέφει ακόμα πιο πολύ τα βλέμματα προς ό,τι (σπουδαίο) συμβαίνει σ' αυτή τη χώρα τα τελευταία χρόνια.

Η αρτίστικη, γλυκιά Air-y electronica είναι μόνο το ένα εκ των συστατικών που θα φέρουν αρκετό κόσμο δίπλα τους. Οι Telepopmusik όμως προχωρούν πολύ παρακάτω: Κινούνται σε όλα τα μήκη και πλάτη της ποπ, τη funk, τη soul, την ambient, την hip-hop και κυρίως τη jazzy πλευρά της.

Ίσως το μειονέκτημα του album είναι ότι κινείται σε τόσες διαφορετικές κατευθύνσεις που ουσιαστικά όσο μαγεύεσαι, τόσο χάνεσαι, τόσο αναρωτιέσαι που το πάνε. Δεν το πάνε πουθενά λοιπόν, αντίθετα μαγεύονται από τόσο διαφορετικά πράγματα που μόνο η αγάπη τους για τη γαλλική, γλυκιά, ηλεκτρονική pop μουσική είναι αυτή που αποτελεί κάποιο συνδετικό κρίκο.

Οι αρμονίες είναι η αγάπη τους, δεν θα έλεγαν όχι στο house, ούτε στο hip-hop, λατρεύουν τα γλυκά synths και την jazzy pop. Ευχαρίστως θα έφτιαχναν μουσική για soundtrack. Εμπνέονται πολύ από τηλεοπτικά show -θα βρείτε samples εδώ κι εκεί (μάλιστα ένα έρχεται από ένα τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ που αναφέρεται στον εγκέφαλο του Albert Einstein).

Oι Telepopmusik βρίσκουν την τομή μεταξύ κλασικής και εκλεκτικής ενορχήστρωσης και sampleteria. Δεν χάνονται στα κολλάζ, όπως οι Avalanches...

Συμπερασματικά: Έμπνευση, ατμόσφαιρα, χορός και παράλληλα βάθος και fun υπάρχουν σε ίσες ποσότητες. Τι άλλο θα ζητούσαμε από ένα album που δεν επιζητεί να αλλάξει τη ζωή μας, αλλά να κατασκηνώσει για πολύ στο στερεοφωνικό μας;

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured