Aπό τους Pink Floyd, ως τον George Harrison και από τον Jeff Buckley ως τον John Cale, οι διαδρομές μπορεί να μην είναι κοντινές, αλλά οι Church ξέρουν καλά να τις κάνουν μικρότερες.

Δύο δεκαετίες τώρα και με κάμποσα album στην πλάτη τους, οι Αυστραλοί παίζουν την ίδια κιθαριστική pop/rock μουσική που μας φέρνει έντονα στο μυαλό τα 80s, μουσική που μπορεί να έχει να δώσει ελάχιστα πλέον, μπορεί να μοιάζει χιλιοακουσμένη, όμως έστω και για λίγο μοιάζει ελκυστική και νοσταλγική, όχι μόνο από τις εποχές που μας θυμίζει, αλλά από την ίδια της την υφή...

Οι πλούσιες μελωδίες που τους έφεραν στα high τους στα τέλη της δεκαετίας του 80 και το πανέμορφο Starfish του 1988 (ναι, αυτό που σας κόλλησε και το Under the Milky Way!), η γλυκιά pop και η ψυχεδέλεια που κατασκηνώνει στη μελωδία, στοιχειώνουν τα δέκα κομμάτια του After Everything... Now This. Εφέ και drum machine μας θυμίζουν ότι βρισκόμαστε στο 2002, αλλά όλη η ατμόσφαιρα παραπέμπει στις παλιές καλές εποχές.

Κάθε κομμάτι χτίζεται υπομονετικά γύρω από την κιθάρα και τα tape effects. Μυστηριώδη φωνητικά, ατμόσφαιρα, ηχοτοπία που πλέκουν υπνωτικές διαφυγές όπως το οκτάλεπτο σχεδόν "Invisible", αρμονίες, σημαντική δόση από U2 των 80s, φτιάχνουν ένα album ενδιαφέρον, χωρίς ιδιαίτερες εξάρσεις και εκπλήξεις.

Ήχος που εξακολουθεί να έχει λάτρες, και καλά κάνει, από ένα group που καταφέρνει να στέκεται αξιοπρεπώς στο νιοστό του album...

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured