Τελικά η Clearspot τείνει να γίνει μια αστείρευτη πηγή για τους open-minded μουσικόφιλους. Μετά το ψυχεδελικό οργασμό των Mushroom με τους οποίους ασχοληθήκαμε πρόσφατα, σειρά έχει η new-jazz των Tied + Tickled Trio.

Με το βλέμμα στραμμένο στο πλούσιο jazz παρελθόν αλλά πατώντας σταθερά στο σύγχρονο ηλεκτρονικό ήχο οι Tied + Tickled Trio παραθέτουν την δική τους μουσική πρόταση που δεν μπορεί παρά να χαρακτηριστεί εξαιρετικά ενδιαφέρουσα. Άλλωστε πάντα ο συνδυασμός των Jazz αυτοσχεδιασμών με τους samplers και τους sequencers δίνει μια πνοή φρεσκάδας, μια άκρως απαραίτητη πινελιά ανανέωσης στην αισθητική της Jazz.

Οι Τ+ΤΤ στην πραγματικότητα αποτελούνται από έξη άτομα, με έδρα το Μόναχο και κεντρικό πυρήνα τα αδέρφια Markus και Micha Acher, γνωστούς και από τις κυκλοφορίες τους ως Notwist. Τα κομμάτια του Electric Avenue Tapes ακολουθούν σχετικά προσβάσιμες jazz φόρμες, στις οποίες συνήθως ένα σαξόφωνο αφήνεται να αυτοσχεδιάζει πάνω σε ένα μείγμα από φυσικά κρουστά και ηλεκτρονικό background που μάλιστα σε δύο από τα πέντε tracks ακολουθεί dub ρυθμούς.

Σίγουρα το Electric Avenue Tapes δεν πρόκειται να αλλάξει το ρου της μουσικής, αλλά δεν παύει να συγκαταλέγεται στις πιο ενδιαφέρουσες κυκλοφορίες του τελευταίου καιρού, προσελκύοντας για άλλη μια φορά τα βλέμματα στους ταλαντούχους αυτούς μουσικούς της γερμανικής σκηνής, που από ότι φαίνεται θα μας απασχολεί σε μόνιμη βάση από εδώ και στο εξής.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured