Ύστερα από μία σειρά singles στην πατρίδα τους που κυκλοφόρησαν στην επιτυχημένη Lookout Records, της οποίας ο τραγουδιστής Chris Appelgren τυγχάνει διευθυντής, οι Αμερικανοί The Pattern πέρασαν στην από εδώ πλευρά του Ατλαντικού με το mini lp που έφτασε στα χέρια μας μέσω της αγαπημένης αγγλικής εταιρίας Wichita Recordings.

Και όταν λέμε mini lp εννοούμε ένα δισκάκι που περιέχει έξι συνθέσεις, οι οποίες διαρκούν συνολικά λίγο παραπάνω από δεκατρία λεπτά. Τα ομορφόπαιδα, όπως μαθαίνουμε, από το Oakland της California εκτός από καρδιές κοριτσιών στα Κολλέγια πρέπει να έχουν κάψει και πολλούς ενισχυτές αν κρίνουμε από την ορμή και το ζόρι που χαρακτηρίζουν το ελπιδοφόρο αυτό group.

Ζόρικες punk rock κιθάρες, εμπρός στον δρόμο που χάραξε ο μέγας Ron Asheton, φωνητικά που θα έκαναν τον Iggy Pop να χαμογελάει με υπερηφάνια και τσαμπουκαλεμένο στυλάκι που δεν μπορεί να αφήσει αδιάφορο κάποιον λάτρη της ιδιαίτερης άγριας ομορφιάς που εκπέμπουν.

Ο Julian Casablancas, σύμφωνα με κάποιες φήμες που κυκλοφορούν τελευταία, δεν έχει και τόσο straight γούστα, λυπάμαι κορίτσια. Τα αγοράκια των The Pattern μπορούν να σας γεμίσουν το κενό. Ακούστε το Immediately δυνατά, πολύ δυνατά, και θα ζητάτε και άλλο, και άλλο, και άλλο...

Χωρίς εκπλήξεις, το προπατορικό αμάρτημα ακολουθείται κατά γράμμα, όμως όσο διαρκεί είναι απολαυστικότατο. Δυστυχώς όμως τελειώνει γρήγορα. Τουλαχιστον σε αυτήν την περίπτωση, στο δισκάκι αναφέρομαι, υπάρχει πάντα η δυνατότητα της άμεσης και αναλόγου απόδοσης επανάληψης.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured