Aπό τις αρχές τις χρονιάς το βρετανικό κουαρτέτο των Starsailor (που δανείστηκε το όνομά του από το ομώνυμο album του Tim Buckley) είχε κάνει αίσθηση με τα διαδοχικά singles (Fever, Good Souls) που είχε κυκλοφορήσει.

Το "Fever" είναι ένα εκπληκτικό κομμάτι που συνοδευόταν από άλλα δύο εξαιρετικά b-sides: το "Coming Down" και το "Love Is Here", ενώ το δεύτερο single "Good Souls" συνέχιζε στο ίδιο μονοπάτι που είχαν διαβεί τα παραπάνω: ο ήχος των Starsailor δεν εντυπωσιάζει για την πρωτοτυπία του, ούτε τα τραγούδια τους ανοίγουν νέους ηχητικούς ή συνθετικούς ορίζοντες.

Οι Starsailor έχουν εμπνευστεί και επηρεαστεί από σπουδαίους μουσικούς και groups όπως ο Neil Young, ο Jeff Buckley, οι Verve και δεν διστάζουν να το δηλώσουν. Τα τραγούδια τους, όμως, σε κερδίζουν αμέσως λόγω των υπέροχων μελωδιών, των στίχων και της χαρακτηριστικής -υπέροχης- φωνής του τραγουδιστή James Walsh.

Η κυκλοφορία του ντεμπούτο τους album ήταν πολυαναμενόμενη και το άκουσμά του δεν διέψευσε τις προσδοκίες μας.

Το "Love Is Here" περιέχει-εκτός των τεσσάρων κομματιών από τα δύο πρώτα singles- μια συλλογή τραγουδιών από τα οποία κανένα δεν υστερεί. Το -τρίτο single- "Alcoholic" είναι σίγουρα ένα από τα κομμάτια της χρονιάς, το "Lullaby" κάνει υπερήφανο τον Jeff Buckley, εκεί ψηλά που βρίσκεται, για τον σπόρο που άφησε πίσω του, το σπαρακτικό "Way To Fall" σε αποτελειώνει.

Η ευθύτητα των τραγουδιών που αφηγούνται ιστορίες άλλοτε από τα βιώματα του James Walsh και άλλοτε απ' ό,τι εκείνος παρατηρεί στην καθημερινή του ζωή είναι δύσκολο να μην αγγίξει κάθε ακροατή.

Η παραγωγή του Steve Osborne είναι λιτή και διακριτική και δίνει μια "ζωντανή" χροιά στον ήχο του album. Αυτό άλλωστε ήταν και κάτι που επιθυμούσε το group: να ακούγεται σαν μια μπάντα που παίζει ζωντανά.

Η μοναδική ένσταση που έχουμε να κάνουμε είναι ως προς τις εκτελέσεις των "Love Is Here" και "Coming Down" που υπάρχουν στο album και θεωρούμε ότι είναι υποδεέστερες εκείνων που ακούσαμε στο single "Fever".

Το μόνο, πλέον, που μένει είναι να ευχηθούμε να ακούσουμε τους Starsailor και από κοντά,"ζωντανά" στην χώρα μας.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured