Πέρασαν τα χρόνια για τους Echobelly, και τα προβλήματα είχαν αρχίσει να τους παίρνουν από κάτω. Ύστερα από την εμπορική αποτυχία του “Lustra” του 1997, η μετά από τέσσερα χρόνια επιστροφή του group της Sonya Aurora Madan στη δισκογραφία σε γενικές γραμμές κρίνεται ως ικανοποιητική και η προσπάθεια αξιέπαινη. Το παν είναι η αξιοπρέπεια, και οι Echobelly την προστατεύουν.

Αν ξεπεράσουμε το γεγονός ότι τα τρία καλύτερα τραγούδια του album μπορείτε να τα βρείτε στο “Digit EP” που κυκλοφόρησε πριν από αρκετούς μήνες, κατά τα άλλα το “People Are Expensive” είναι μία αποστροφή της μπάντας στις κλασικές κιθαριστικές pop φόρμες, για χάρη ενός πιο σκοτεινού και πιο πειραματικού ήχου. Αυτό θα έλειπε να οι Echobelly έμεναν κολλημένοι στον ήχο του 1995.

Σε αντίθεση με όλα τα προηγούμενα albums, το νέο ανοίγει με ένα ιδιαίτερα αργό και ζεστό κομμάτι, το “Fear Of Flying”, το οποίο όμως σταδιακά εξελλίσεται σε ένα ιδιαίτερα καλό και από τα πιο σκοτεινά που έχει γράψει και ερμηνέψει η Sonya, κοντά στον ήχο του “Dark Therapy”. To album στην συνέχεια κυλάει όμορφα αλλά και χωρίς κάποιο σημείο να προκαλεί τον ακροατή να πατήσει το repeat. Αν το “Tell Me Why” είναι η κατάλληλη τροφή για τους fans των παλιών pop Echobelly, εμένα με κάνει να προτιμώ να ακούσω τους πραγματικούς παλιούς Echobelly, ξεσκονίζοντας τις προηγούμενες δουλειές τους.

Αυτό γίνεται μέχρι βέβαια να ακουσει τα “Digit”, “A Map Is Not A Territory”, και “Kali Yuga”, τα τρία tracks από το “Digit EP” που λέγαμε, τα οποία άνετα θα έβαζα δίπλα στις καλύτερες συνθέσεις του βρετανικού group. Εξαιρετικό bassline, στην πιο alternative διάθεση των Εchobelly. Αλλά δυστυχώς, έχοντας ακούσει αρκετές φορές τα τρία αυτά τραγούδια στο παρελθόν συνεχίζω να επιζητώ και άλλες καλές στιγμές. Τις οποίες όμως δεν διακρίνω με ευκολία.

Αυτό όμως που πραγματικά μπορώ να διακρίνω είναι η ικανότητα της Madan να γράφει καλοδουλεμένους παρανοϊκούς στίχους, είτε για το τέλος της ανθρωπότητας, είτε για την “εποχή της καταστροφής”. Κάποτε μας παρακαλούσε να της δώσουμε ένα όπλο, σήμερα χρειάζεται κάτι πολύ πιο ισχυρό για να νικήσει τα δαιμόνια και τα κακά των χρόνων μας.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured