Δεν υπάρχουν πολλά album στη μουσική μας ιστορία που να συγκεντρώνουν στη διάρκειά τους εκατοντάδες samples. Αυτό και μόνο το γεγονός αρκούσε για να φέρει το συγκρότημα από τη Μελβούρνη στην πρώτη γραμμή του hype, και όχι μόνο της dance κοινότητας.

Οι Avalanches, μια παρέα από DJs, συγκεντρώθηκαν πριν μια δεκαετία, ξεκινώντας τις δημιουργικές μουζικές τους αναζητήσεις από το χώρο του punk ως ντουέτο, αλλά γρήγορα έγιναν έξι, ενώνοντας την αγάπη τους για τα παλιά βινύλια, το funk, τη σύγχρονη dance μουσική και την δημιουργική τεχνική του cut & paste. Το παρόν album, που αποτελεί και το δισκογραφικό ντεμπούτο τους, τους πήρε πάνω από τρία χρόνια για να ετοιμαστεί, κάτι διόλου περίεργο, καθώς πάνω από 900 tracks samplάρονται στα 18 κομμάτια του δίσκου -βάλτε και έξι περίπου μήνες για να βρουν τους καλλιτέχνες που σαμπλάρουν και να εξασφαλίσουν τις άδειές τους και καταλαβαίνετε με τι κόπο και τσαμπουκά δημιούργησαν αυτό το χορευτικό γαϊτανάκι.

Ουσιαστικά όμως, αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το αποτέλεσμα, πέρα από το γεγονός ότι, αν και dance album, η πολυμορφία και το βάθος του δεν σου επιτρέπει να τα ανακαλύψεις όλα από την αρχή, κι έτσι κερδίζει ούτως ή άλλως τις εντυπώσεις από το αμείωτο ενδιαφέρον που παρουσιάζει σε επαναλαμβανόμενες ακροάσεις.

Η τεχνη του κολλάζ λοιπόν έδώ είναι 100% δημιουργική -μέσα από το sampling δημιουργούν νέους ήχους που απλά συμβάλλουν στην πραγματοποίηση της αρχικής ιδέας. Δεν τους οδηγούν τα samples, αλλά το αντίθετο. Οι Avalanches μιξάρουν όλα τα είδη της μουσικής, από το house και το hip-hop, ως τη disco και την κλασική pop, αλλά η μεγάλη αγάπη τους είναι το funk. Ανάμεσά τους περνούν κινηματογραφικά soundtracks του τύπου Dr. Zhivago, οι Boney M, η Madonna, οι Osmonds και ό,τι μπορείτε να φανταστείτε, με τα κομμάτια και τους ρυθμούς να αλληλοδιαδέχονται αθόρυβα, προκαλώντας το σώμα μας να χορεύει ασταμάτητα.

Το "Since I Left You" αποτελεί ένα καλοστημένο funkadelic party των έξι δαιμόνιων DJs, και με διαφορά το dance album της χρονιάς, μέχρι το σημείο που διανύουμε. Δεν θα μπορούσαμε να προτείνουμε κάτι καλύτερο για τα καλοκαιρινά party που γνωρίζουμε ότι έχετε αρχίσει να στήνετε στο μυαλό σας, ιδιαίτερα όσοι δεν αρκείστε στο "μία-από-τα-ίδια"...

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured