To ντεμπούτο LP των Turin Brakes έρχεται σε μία εποχή, που έχει γίνει σχεδόν της μόδας η επιστροφή σε παραδοσιακούς ήχους βασιζόμενους σε ακουστικές κιθάρες και folky φωνητικά. Οι Kings Of Convenience το έκαναν, οι Elbow το έκαναν (αν και λίγο πιο περίπλοκα) και πολλοί ακόμα. Οι Turin Brakes είναι από την Αγγλία και παλαιότερα ήταν μέλη της τοπικής χορωδίας του Balham. Kαι αν αυτό το γεγονός θα έπρεπε να συνηγορήσει στην κάποια σοβαρή ποιότητα των φωνητικών δυνατοτήτων του τραγουδιστή, αντίθετα δρα ως «κράχτης». Μπορεί οι μελωδίες, οι ενορχηστρώσεις και τα όργανα να έχουν ενδιαφέρον, αλλά η φωνή είναι το μελανό σημείο της υπόθεσης.

Υπάρχει όμως μία μικρή πιθανότητα η γελοιότητα της φωνής μαζί με τους βλακώδεις στίχους ορισμένων κομματιών να θέλουν να τονίσουν ότι σκοπός του group δεν είναι άλλος από την σάτιρα και την διακωμώδηση των ίδιων τους των εαυτών. Διότι, να δεχτώ ένα τραγούδι που ο τραγουδιστής κλαίγεται για το κινητό του τηλέφωνο, αλλά δύο; Σε καμία περίπτωση. Αντίθετα στο “Future Boy” ο Olly Knights ( ο ένας εκ των δύο Turin Brakes) μιλά για ένα ταξίδι στο μέλλον που έχουν έρθει τα πάνω-κάτω, και ενώ οι στίχοι είναι περίεργοι και σε αναγκάζουν να διαβάσεις ανάμεσα στις λέξεις, η φωνή μοιάζει να έχει βγει από το πιο απομονωμένο και βλάχικο χωριό της Αγγλίας. Μόνο το ρεφραίν να ακούσετε θα πεισθείτε.

Στην αντίθετη και λιγότερη απαιτητική κατεύθυνση, υπάρχει η άποψη ότι η μουσική μπορεί να χαρακτηριστεί τόσο καλοκαιρινή και ανάλαφρη, που όλα τα υπόλοιπα να μην έχουν σημασία. Το “The Optimist” ηρεμεί και γλυκαίνει τον ακροατή, που στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν έχει παραπάνω προσδοκίες από το δίσκο. Ενδέχεται δηλαδή να δώσει αρκετές δόσεις γαλήνης σε κάποιο καλοκαιρινό βράδυ (με τα “The Road” και “Mind over money”) και με τη σειρά του αυτό το γεγονός να σας κάνει να εκτιμήσετε το δίσκο ακόμα περισσότερο. Και τελικά γιατί όχι; Το “The Optimist” με τον αισιόδοξο τίτλο του είναι ένα αξιοπρεπέστατο ντεμπούτο, που θα βρει κόσμο για να τον ταξιδέψει. Οι ακουστικές κιθάρες του θα κατεβάσουν τους τόνους, και θα σας χαρίσουν στιγμές οι οποίες είναι πάντοτε ευπρόσδεκτες. Το μέλλον για τους Turin Brakes προβλέπεται αξιόλογο.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured