Με τις συλλογές δεν τα πήγαινα ποτέ καλά. Πάντοτε κάτι μου φαινόταν ότι λείπει. Αλλά αυτή που θα σας παρουσιάσουμε σήμερα με τρέλλανε. Ίσως τόσο επειδή δεν είναι ακριβώς συλλογή, αλλά ένα sampler απο τις τελευταίες κυκλοφορίες της Munster Records μαζί με διάφορα επερχόμενα hits. Μunster Records σημαίνει μικρή ανεξάρτητη Ισπανική εταιρία με έμφαση στο rock'n'roll, το garage, το rockabilly και σε γενικότερα εκρηκτικούς κιθαριστικούς ήχους. Το στοιχείο μου δηλαδή.

Το τι γίνεται μέσα σε αυτό το cd μου είναι πραγματικά αδύνατο να σας το περιγράψω. Η έκφραση "Της Που***νας" έχει εφευρεθεί για αυτό ακριβώς το σκοπό. Το απόλυτο κέφι, η πανέμορφη ξενοιασιά του ροκ, το "ξεβίδωμα" του κορμιού, η ένταση του απόλυτου rock'n'roll. Στα 15 τραγούδια του sampler παρελαύνουν ονόματα ίσως άγνωστα στους περισσότερους, αλλά πιστέψτε με όχι για πολύ. 

Για παράδειγμα, στο opening track του cd, το "Radio Control" των Chris And Tad , που δεν είναι άλλοι από τον Chris των Presidents Of The United States και τον Tad των Young Fresh Yellows, μπαίνετε κατευθείαν στο κλίμα. Πρωτόγονες κιθάρες, ανελέητο χτύπημα στα drums, βάρβαρα φωνητικά. Και η κατάσταση θα αγριέψει. Οι Cavemanish Boys, έχουν στις τάξεις του μέλη από το θρυλικό και αγαπημένο group των 80's, Μiracle Workers και αναπαράγουν άψογα τον κλασσικό garage ρυθμό της California. Oι Fastbacks είναι φυσικά γνωστοί στο χώρο του garage με πολλές κυκλοφορίες στο παρελθόν. Δείγμα από την τελευταία τους δουλειά εμφανίζεται εδώ με τον τίτλο "I was stolen". 

Aυτό όμως που μου έκανε την περισσότερη εντύπωση πολύ πριν ακούσω το τραγούδι τους , είναι ένα συγκρότημα με όνομα "The Ramonetures". Όπως διαβάζουμε στα liner notes, το όνομα αυτό είναι σύμπτυξη των ονομάτων Ramones και Ventures. Πασίγνωστοι punk ήρωες οι πρώτοι, βασιλιάδες του instrumental surf στα early 60's οι δεύτεροι. Το τι ακριβώς παίζουν πάνω κάτω διαφαίνεται. Όπως οι Ventures διασκεύαζαν όλα τα hits των 60's, αντικαθιστώντας τα φωνητικά με την κλασσική surf Mosrite κιθάρα, έτσι κάνουν και οι Ramonetures, αλλά διασκευάζουν αυστηρά κομμάτια της παρέας του Joey, Jo, Dee Dee kai Marky. Δεν μπορώ να προσθέσω τίποτα άλλο. Πρέπει να το ακούσετε (στο sampler περιέχεται το Blitzkrieg Bop) για να καταλάβετε. 

Άλλες σημαντικές επιλογές στο sampler αποτελούν μία ανέκδοτη ηχογράφηση του γνωστού Ben Vaughn, το μαγευτικό ποπ-garage διαμάντι των Mashed Potatoes με τίτλο Pink Noise και φυσικά το Maybe των The Rooks. 

Οι ισπανικές αναφορές στο δίσκο, φυσικά και δεν θα μπορούσαν να λείπουν λόγω της εθνικότητας της εταιρίας και έτσι η χώρα εκπροσωπείται από τους Webelos και τους Ultrasonicas. Oι πρώτοι, ηγούνται της punk-rock κίνησης της χώρας ενώ οι δεύτεροι είναι ένα girl-group που ο ήχος τους έχει στοιχεία από τους Black Sabbath μέχρι τους θεικούς Sonics. Αν ξεπεράσετε το αρχικό σοκ του να ακούτε μανιασμένα Ισπανικά υπό garage ήχους και δεν βάλετε τα γέλια, τότε θα διασκεδάσετε σίγουρα. 

Υπάρχουν και άλλα στο cd. Περιμένουν να τα ανακαλύψετε. Και δεν είναι δα και ιδιαίτερα δύσκολο δεδομένου δύο ευκολιών. Το sampler το διανείμει στη χώρα μας η Hitch-hyke και δεύτερον είναι (ή θα πρέπει να είναι) εξαιρετικά φθηνό. Αναζητήστε το και θα μας θυμηθείτε.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured