Το Wrecking Ball του 1995, αποτελούμενο σχεδόν αποκλειστικά απο διασκευές, αποτέλεσε μια μοναδική συλλογή προσωπικών αποδόσεων που λίγους (από αυτούς που το άκουσαν βέβαια) άφησε ασυγκίνητους. Περνώντας από τη folk στην country κι από εκεί στα όρια του παραδοσιακού rock, η λυπημένη φωνή, που πλέον διανύει τρεις δεκαετίες solo καριέρας, έδωσε σε κάθε ερμηνεία το προσωπικό της στίγμα, με τη βοήθεια του Daniel Lanois στην παραγωγή. 

Το follow-up, μετά από μια πενταετία διαφέρει κατά πολύ από την προηγούμενη κατάθεση. 

Καταρχήν πρόκειται για το πρώτο της γεμάτο album με original υλικό την τελευταία μιάμιση δεκαετία. Μόνη της ή με άλλους έγραψε τα 11 από τα 12 κομμάτια που συμπεριλαμβάνονται εδώ. Δώδεκα εσωστρεφείς ιστορίες πάθους, τραγωδίας, ψυχικών ανεβοκατεβασμάτων στα πλαίσια της country-rock ειδικότητάς της. Moody ήχοι, κρυστάλλινοι φωνητικοί τόνοι και ποιητικές, δραματικές ιστορίες δένουν πανέμορφα, ενώ οι πολλοί guests -Bruce Springsteen, Dave Matthews, Kate McGarrigle, Buddy & Julie Miller και Jill Cunniff (Luscious Jackson)- δίνουν ένα ξεχωριστό χρώμα σε κάθε κομμάτι. 

Εντούτοις, είναι κάτι παραπάνω από φανερή η απουσία του Daniel Lanois. Η φωνή δεν γίνεται μέρος των κομματιών και η ατμόσφαιρα που δημιουργείται από την "ήσυχη" ενορχήστρωση δεν έχει την ένταση του προηγούμενου album, μπαίνοντας σε δεύτερη -πλέον- μοίρα. Παρ'όλα αυτά το Red Dirt Girl αποτελεί μια ευχάριστη επιστροφή, για όσους πέρασαν άπειρες ώρες παρέα με τους ήχους του εκπληκτικού Wrecking Ball.

Δε συμφωνείς; Γράψε το δικό σου review!
Copyright (C) 1996-2000 - Avopolis. All Rights

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured