Δεν είναι και πολλά τα συγκροτήματα του καιρού μας που μετρούν επιρροές από τα 1920s και τα 1930s και μάλιστα κάνουν και εμπορική επιτυχία. Ίσως το το hit του "Ηell", πίσω στα 1997, να μη μπορεί να επαναληφθεί εξίσου εύκολα (ίσως είναι και αδύνατο), αλλά αυτό ποσώς απασχολεί την παρέα από τη North Carolina.

Μιξάροντας R&B, swing, και γενικά μουσικές από το πρώτο μισό του προηγούμενου αιώνα με μια πιο σύγχρονη αντίληψη και πάντα από την σκοτεινή τους πλευρά, οι Squirrel Nut Zippers καταφέρνουν πρώτα να κερδίσουν το παιχνίδι του στυλ. Από τη Νέα Ορλεάνη και το swing μπαίνουν στα όρια της salsa στο εναρκτήριο Bedbugs αλλά και στα χωράφια της Memphis-soul στο Do What, προτού αφεθούν στις πιο bluesy ηχητικές αποδράσεις του Baby Wants a Diamond Ring. 

Αυτή τη φορά ο ακροατής βρίσκει και ευθείες rockabilly επιρροές αλλά και latin-jazz αναφορές, ενώ τα όργανα εμπλουτίζονται ακόμη περισσότερο. Οι ρυθμοί είναι γρήγοροι, ενώ τα ουρλιαχτά από τις τρομπέτες, και τα σαξόφωνα δημιουργούν μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα. Το μόνο πρόβλημα εδώ είναι ότι η φαντασία στην ηχητική/εκφραστική επιλογή, αλλά και η πανέμορφη ατμόσφαιρα δε συνοδεύονται από δύναμη του υλικού που θα απογείωνε το album.

Δε συμφωνείς; Γράψε το δικό σου review!
Copyright (C) 1996-2000 - Avopolis. All Rights

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured