Δεν υπάρχει πιο όμορφο και αισιόδοξο γεγονός στη μουσική από το να παρακολουθείς σπουδαίους καλλιτέχνες να δημιουργούν αυτό ακριβώς που επιθυμούν, ιδιαίτερα έξω από αυτά που τους έχουμε συνηθίσει. Ένας από τους πιο σπουδαίους Αμερικανούς τραγουδοποιούς της τελευταίας δεκαετίας, ο εξαίρετος Greg Dulli, frontman και ψυχή των μοναδικών Afghan Whigs, θέλησε να μας καταθέσει μια ακόμα πλευρά των συνθετικών του ικανοτητών, την οποία βέβαια οι φίλοι του είχαν προ πολλού αναγνωρίσει.

Το side project λοιπόν του Dulli περιέχει δώδεκα τραγούδια, γραμμένα και ηχογραφημένα από το 1997 έως και φέτος. Έχοντας ως βάση τα δύο τραγούδια που ανοίγουν και κλείνουν το album, The Twilite Kid και Twilight αντίστοιχα, τα οποία και ηχογράφησε πρώτα στην Νέα Ορλεάνη, ο Dulli σιγά σιγά -με τη βοήθεια αρκετών πολύτιμων φίλων μουσικών- έχτισε τις υπόλοιπες δέκα συνθέσεις που θα δημιουργούσαν το album. Και όλα αυτά έχοντας ως αφετηρία τον θαυμασμό του για την παλιά καλή soul και ιδιαίτερα για τον μεγάλο Marvin Gaye.

Το αποτέλεσμα εξαιρετικό. Ένα album που κυλάει σαν ένα δροσερό ποτάμι, κατάλληλο για μοναχικές ακροάσεις, ή ακόμα και αγκαλιά με το έτερον ήμισυ την ώρα του λυκόφωτος. Παίζοντας ανάμεσα στην μέρα και την νύχτα, τραγικό αλλά και ερωτικό ταυτόχρονα, το Twilight αιχμαλωτίζει τον Greg Dulli σαν τον απόλυτο σύγχρονο ερωτικό τροβαδούρο -ένας rock Barry White για το 2000.

Με έναν σχεδόν κινηματογραφικό τρόπο (τεράστιο ρόλο σε αυτό έπαιξε η συμμετοχή στις συνθέσεις και στην παραγωγή των Fila Brazillia, του σπουδαίου αυτού ντουέτου από το Hull της Βόρειας Αγγλίας), το Twilight ακούγεται σαν μια καλοστυλιζαρισμένη ασπρόμαυρη ταινία. Οι ακουστικές κιθάρες, τα βιολιά, τα cello και τα πνευστά βρίσκονται στο προσκήνιο καθώς και τα εκπληκτικά φωνητικά του Dulli, αλλά και των Harrold "Howlin Maggie" Chichester και Shawn Smith οι οποίοι ιδιαίτερα στο μελωδικότατο That's just how that bird sings, εναλλάσονται στα φωνητικά σε κάθε στροφή, με μαγευτικά αποτελέσματα.

Οι ύμνοι για την αγάπη εναλλάσσονται με διεστραμμένες ερωτικές εξομολογήσεις όπως μόνο ο Greg Dulli μπορεί να αφηγηθεί. Οι r'n'b και soul μελωδίες ακολουθούν τους βρώμικους dub ρυθμούς, καθώς ο soul rocker προσπαθεί να μας παρασύρει με ένα album-αφροδισιακό, όπως και εκείνος ήθελε εξ'αρχής. Let's get it on baby…

Δε συμφωνείς; Γράψε το δικό σου review!
Copyright (C) 1996-2000 - Avopolis. All Rights

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured