Aπ'τη μια χαίρομαι όταν ακούω μουσικές που δεν μπορώ να τις κατατάξω σε κατηγορίες γιατί επιβεβαιώνουν την ρήση «η μουσική είναι μία».

Από την άλλη όμως είναι δύσκολο να απαντήσεις όταν σε ρωτουν «τι παίζουν αυτοί;» Αυτό έπαθα με τους BoySetsFire και το «After The Eulogy» CD τους.

Μπορεί κανείς να ακούσει κολλεγιακό rock – «When Rhetoric Dies», emo-core – «Rookie», nu metal – «After The Eulogy», pop-rock – «My Life In The Knife Trade», όλα περασμένα σε μια hardcore ατμόσφαιρα. Οι δυσκολίες της περιγραφής που λέγαμε….

Κάποιοι τους παρομοίασαν σαν μια punk version του Bruce Springsteen. Δεν έχουν και πολύ άδικο. Τα τραγούδια διαφέρουν το ένα από το άλλο, αλλά είναι έτσι τοποθετήμενα που δεν σε ξενίζουν αλλά σε κάνουν να πατήσεις το repeat μετά το τέλος του CD.

Ο κοινός παρονομαστής όλων των συνθέσεων είναι οι άψογες μελωδικές γραμμές και η τέλεια, γεμάτη συναίσθημα φωνή του τραγουδιστή των BSF Nathan Gray.

Έντονα πολιτικοποιημένο συγκρότημα, περνά τις απόψεις του μέσα από τους στίχους του, χωρίς να κυρήττει. Το έντονο συναίσθημα όμως που αποπνέει η φωνή του Gray σε κάνει να συμφωνείς αμέσως μαζί τους.

Το CD διαθέτει πολυ προσεγμένο booklet, με τις διευθήνσεις κάποιων sites αντιεξουσιαστικού-αντιρατσιστικού περιεχομένου.

Όσοι κρίνετε την μουσική με γνώμονα το αυτί σας και όχι τις ταμπέλες, προχωρήστε άφοβα. Οι υπόλοιποι ακούστε το πρώτα…και ξεκολλήστε.

Σύντομα δωρεάν mp3 στο Avopolis.MP3.Central!

Earth Crisis - Slither
Του

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured