Το γεγονός:
Οι Coldplay είναι αυτή τι στιγμή το πιο hot νέο όνομα στην Μεγάλη Βρετανία. Το Parachutes σάρωσε σε πωλήσεις από την πρώτη κιόλας βδομάδα κυκλοφορίας του, ρίχνοντας τον Eminem από την πρώτη θέση των charts, ενώ ο μουσικός τύπος άρχισε για μια ακόμα φορά τους διθυράμβους.

Η εξήγηση:
Όχι πολύ εμπορικοί και χάσουν την εύνοια των μουσικοκριτικών αλλά και ούτε πολύ underground και χάσουν το πλατύ κοινό. Κάτι ανάμεσα στους Travis και τους Embrace, δηλαδή, οι Coldplay, με τονισμένη τη μελαγχολική πλευρά της μουσικής τους, αλλά και λυρικό ύφος που προέρχεται από την αλά-Jeff Buckley ερμηνεία του τραγουδιστή τους Chris Martin. Φιλικός ήχος προς το ραδιόφωνο και όπως και να το κάνουμε οι Oasis δεν είναι σε φόρμα, οπότε χρειαζόμαστε νέες μπάντες να καλύψουν το airplay του κιθαριστικού 'indie' χώρου.

Η πραγματικότητα:
Αν αρχίσουμε την καταμέτρηση των groups που δοκίμασαν παρόμοιες συνταγές τα τελευταία χρόνια θα καταλήξουμε σε μια τεράστια λίστα. Αν μάλιστα προσπαθήσουμε να εντοπίσουμε πόσοι από αυτούς δεν χάθηκαν μετά από 1-2 δίσκους, όταν τα media έστρεψαν την προσοχή τους αλλού, θα δυσκολευτούμε αφάνταστα να ξεχωρίσουμε έστω και λίγους.

Το αποτέλεσμα:
10 κομμάτια τα οποία εναλλάσσονται αβίαστα, αλλά και χωρίς εξάρσεις, σε ένα διαρκές κυνήγι της μελωδίας. Δείχνουν στο σωστό δρόμο στο εναρκτήριο Don't Panic αλλά γρήγορα παίρνουν ένα βατό mellow μονοπάτι, μια και η επόμενη ενδιαφέρουσα στιγμή δεν είναι παρά το όγδοο High Speed, όπου ο κύριος Chris μας τραγουδάει για 'Confidence in higher speed'. Χμ, ούτε οι στίχοι δείχνουν να ξεφεύγουν από το γενικό μέτριο κλίμα. Σε γενικές γραμμές δηλαδή τίποτα το διαφορετικό από ότι έκαναν ανάλογα γκρουπάκια πρόσφατα (Doves) ή λίγο παλιότερα (Travis, Longpigs, Mansun κ.ο.κ).

Όσο για την βαθμολογία, από τι στιγμή που αναφέρθηκε το όνομα Travis πάνω από μια φορά στο κείμενο μην περιμένετε και κάτι μεγαλύτερο από....

n5.gif (497 bytes)

Δε συμφωνείς; Γράψε το δικό σου review!
Copyright (C) 1996-2000 - Avopolis. All Rights

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured