Μπορεί εμείς οι ρομαντικοί και αφελείς να έχουμε ταυτίσει την αμερικάνικη μουσική με συγκροτήματα όπως οι Lambchop, οι Grandaddy, οι Flaming Lips και τα groups της Matador, αλλά το rock που προωθείται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού στις μάζες αποτελείται από industrial και metal τερατουργήματα όπως οι Slipknot, οι Korn και οι Limp Bizkit. Κατά ανάλογο τρόπο ο κινηματογράφος που κυριαρχεί δεν είναι οι ταινίες του Hartley αλλά τα ανούσια θρίλερ στο στυλ του Scream.

Τι περιλαμβάνει η εν λόγω συλλογή; Τους Slipknot να ακούγονται σαν Green Day, τους System of a Down με φωνητικά σε στυλ κακόφωνου Eddie Vedder, τους Coal Chamber να θέλουν να γίνουν Nine Inch Nails, τους Sevendust να βρυχώνται και αρκετούς άλλους θυμωμένους τύπους να τα βάζουν με τους πάντες και τα πάντα (και τα αυτιά μας συμπεριλαμβανόμενα).

Επειδή όμως τόσος κόσμος ακούει αυτή τη μουσική (δεν μπορεί κάτι θα αξίζει και δεν το έχουμε καταλάβει ακόμα εμείς οι φτωχοί τω πνεύματι) και επιπλέον δεν είμαστε και μηδενιστές (sic) καλό είναι να αναφέρουμε και τα θετικά για την προκείμενη κυκλοφορία. Έτσι και ανήκετε λοιπόν στην κατηγορία των οπαδών του συγκεκριμένου στυλ (krazy kidz και headbangers που παίζουν drums στον αέρα και φανταστικές κιθάρες, χοροπηδάνε στο υπνοδωμάτιο τους και κάνουν stagediving στο κρεβάτι τους) θα βρείτε εδώ χορταστικό υλικό, μια και 75 λεπτά και 18 τραγούδια από ένα μεγάλο μέρος της εν λόγω σκηνής δεν είναι και μικρή συγκομιδή.

Κλείνοντας πρέπει να παραδεχτούμε ότι αυτή η συλλογή πληρεί απολύτως τις προδιαγραφές του soundtrack του Scream, μια και μετά την ακρόαση η επόμενη αντίδραση σου είναι να ουρλιάζεις κρατώντας τα αυτιά σου.

n2.gif (471 bytes)

Δε συμφωνείς; Γράψε το δικό σου review!
Copyright (C) 1996-2000 - Avopolis. All Rights

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured