Πολλά τα χρόνια απουσίας (έξι από κανονικό album, αλλά είχαμε τρία χρόνια πριν το EP Gospel Oak) για την ιρλανδέζα καλλιτέχνιδα, και σε συνδυασμό με μια εντυπωσιακή λίστα από συνθέτες και παραγωγούς που συμμετείχαν στη δημιουργία του Faith And Courage (περιλαμβάνει από τον Dave Stewart, και τον Brian Eno ως τον Wyclef Jean!), η νέα κυκλοφορία κάθε άλλο παρά απαρατήρητη μπορεί να περάσει.

Με τη βοήθειά τους -αλλά και το μοναδικό της ταλέντο- ξεκινάει από το dub, τη reggae, τα ambient ηχοχρώματα και τη βρετανική soul για να φτάσει μέχρι τον κελτικο pop ήχο της που αποτελεί την αρχή και το τέλος -τη βάση και την έμπνευση της μουσικής της.

Πότε σε moody, ατμοσφαιρικές στιγμές (Jealous και Hold Back The Night), πότε ανεβάζει τη διάθεση και στρώνει το πιανάκι στο beat του "Dancing Lessons" με τη βοήθεια του Wyclef, πότε μας θυμίζει την Tori Amos ("The Healing Room") και πότε αρκείται σε πιο παραδοσιακές φόρμες (If U Ever, Emma's Song και όχι μόνο).

Με μια πιο κατασταλλαγμένη και ήρεμη ματιά, δείχνει να απολογείται για όσα έχει πράξει στο παρελθόν και ότι έχει αλλάξει ("I know that I have done many things, to give you reason not to listen to me... I just hope that you can show compassion and love me enough to just please listen" μας λέει στο "The Lamb's Book Of Life"). Οι σχέσεις, η εμπιστοσύνη, η αγάπη, η καριέρα, θρησκεία περνούν μέσα από κυρίως αυτοβιογραφικούς στίχούς και κυρίως moody, ιρλανδέζικες folk ενορχηστρώσεις που δε φοβούνται να μπλέξουν το ηλεκτρονικό στοιχείο αν το απαιτεί η "οικονομία" του κομματιού. Ίσως το καλύτερό της album.

n7.gif (441 bytes)

Δε συμφωνείς; Γράψε το δικό σου review!
Copyright (C) 1996-2000 - Avopolis. All Rights

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured