H Da Brat σίγουρα είχε πολλά να αποδείξει ενώ ηχογραφούσε το τρίτο της προσωπικό album. Με την πρώτη της κυκλοφορία πίσω στο 1994 -το πολυπλατινένιο Funkdafied- κατάφερε να στεφθεί η βασίλισσα του gangsta rap και η πιο πετυχημένη γυναίκα rapper στην ιστορία του είδους. Δύο χρόνια αργότερα το δεύτερο album Anuthatantrum, όχι μόνο δεν της εξασφάλισε την ίδια επιτυχία, αλλά αντίθετα απογοήτευσε όσους περίμεναν να παραμείνει αδιαμφισβήτητα στον θρόνο της.

Φέτος, αφού χάθηκε εντελώς από την δισκογραφία για λίγα χρόνια και μερικές αποτυχημένες κινηματογραφικές προσπάθειες αργότερα, αποφάσισε να επιστρέψει με το φιλόδοξο Unrestricted, με σκοπό να ξαναδιεκδικήσει τον τίτλο της σε μια μουσική σκηνή που έχει υποστεί σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια.

Με την πολύτιμη βοήθεια του μέντορα και μόνιμου παραγωγού της, Jermaine Dupri, η Da Brat διατηρεί το ίδιο στακάτο rapping, το ίδιο προσωπείο της σκληρής ανδρογυναίκας που κυνηγάει τους μπελάδες με τις bitches και τους niggaz της, σε συνδυασμό με τα ίδια σκληρά beats και τα χαρακτηριστικά synthesizers του Dupri, αλλά ταυτόχρονα κάνει και κάποιες φιλότιμες προσπάθειες να ακολουθήσει τις υποδείξεις τις εποχής.

Με τη βοήθεια κάποιων πιο mellow συνθέσεων του Dupri, και διαφόρων καλεσμένων, η Da Brat περνάει για λίγο στα χωρικά ύδατα του r&b, παρουσιάζοντας το πιο γυναικείο πρόσωπο της, με ερωτικές και αισθησιακές διαθέσεις, αφήνοντας στο συρτάρι το περίστροφό της. Βέβαια εννοείται ότι για μια γυναίκα όπως η Da Brat ο ορισμός του ερωτισμού στην στιχουργική πλοκή περιέχει και δηλώσεις του τύπου Fuck y’all niggaz, you can not live without pussy και Hey homie, do I make you horny?, οπότε οι πιθανότητες να μας αποκαλύψει μια ρομαντική ψυχή κρίνονται ως ιδιαίτερα περιορισμένες.

Δυστυχώς για την Da Brat, η γνώμη μου είναι ότι το έχασε το τρένο για τα καλά. Κανένα σχεδόν αξιομνημόνευτο τραγούδι, ανούσια και κουραστική πολυλογία, και ίσως τα μόνα στοιχεία που περισώζονται να είναι κάποιες, λίγες όμως, εμπνεύσεις του Dupri στην παραγωγή του συνόλου. Πραγματικά, η απόσταση από το 1994 μέχρι το 2000 είναι πιο μεγάλη από ότι φαινομενικά φαίνεται -ειδικά για το hip hop.

n3.gif (488 bytes)

Δε συμφωνείς; Γράψε το δικό σου review!
Copyright (C) 1996-2000 - Avopolis. All Rights

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured