Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με κάποιο album, παρά για ενα EP τεσσάρων κομματιών, αλλά μια και ήταν μια από τις πλέον αναμενόμενες κυκλοφορίες για το Manchester (για το χώρο της electronica πάντα) αξίζει να ασχοληθούμε λίγο παραπάνω.

Δεν άργησαν λοιπόν να γεμίσουν τα ράφια από τα δισκάδικα της Oldham St με τα περιέργα computerized έντομα που βρίσκονται στο εξώφυλο από το EP αυτό (κάτι σαν το Mezzanine) από τον κύριο Fitton, με τον οποίο είχαμε ασχοληθεί και παλιότερα, όταν είχε ανοίξει τη συναυλία των Lamb (βλ. live reviews).

Δυό χρόνια μετά το εκπληκτικό ντεμπούτο του με τον τίτλο ''Soup'' ο Bola επιστρέφει στα γνώριμα μουσικά μονοπάτια του, ακολουθώντας το Warp-οειδές post-techno υβρίδιο που χαρακτηρίζει και όλες τις κυκλοφορίες της τοπικής Skam. Αυτή τη φορά μάλιστα οι συνθέσεις είναι ακόμα πιο σκοτεινές και δυσπρόσιτες από ότι μας είχε συνηθίσει, γεγονός που ίσως διαγράφει μια νεα πορεία του Bola σε πιό βιομηχανικά τοπία.

Το κλίμα στο δίσκο είναι πολυποίκιλο, από το σε στυλ-Aphex Twin ομώνυμο track και το σκοτεινό ''Para Qweqway", μέχρι το ''Syblex'' που μοιάζει να συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε το ''Dead Cities'' και το ambient ''Vespers'' που κλίνει το EP. Συνοψίζοντας το Mauver είναι άκρως ικανοποιητικό και γενικά δίνει την αίσθηση ότι ο Bola θα μας απασχολήσει αρκετές φορές ακόμα στο μέλλον.

n7.gif (441 bytes)

Δε συμφωνείς; Γράψε το δικό σου review!
Copyright (C) 1996-2000 - Avopolis. All Rights

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured