Η εκλεκτή Chan Marshall μας ετοίμασε μια έκπληξη για την πέμπτη κυκλοφορία της κάτω απο το όνομα Cat Power.

Πρόκειται για ένα δίσκο αποκλειστικά με διασκευές γνωστών και μη κομματιών, με έντονα όμως χαραγμένη την προσωπική σφραγίδα της Chan, που και λόγο ύπαρξης του προσδίδει και τον διαφοροποιεί απο τις προσπάθειες των ουκ ολίγων αμερικάνικων τυπικών 'female-front' συγκροτημάτων.

Απο το πρώτο κιολας κομμάτι, το αγνώριστο Satisfaction των Stones, φαίνεται καθαρά ότι ο σκοπός της Chan είναι να προσδώσει την δικιά της πνοή και αισθητική στα κομμάτια, αντιμετωπίζοντας τα από μια εντελώς διαφορετική οπτική γωνία από ότι οι προκάτοχοι της.

Αυτή τη φορά παραμερίζει τις γνωστές indie κιθαριστικές φόρμες των Cat Power και επιλέγει για συνοδεία μια ακουστική κιθάρα και ένα πιάνο, οτι καλύτερο δηλαδή για να αναδειχθεί στο έπακρο η ερμηνεία της. Μια θλιμμένη, συχνά ισοπεδωτική, ερμηνεία, χαμηλόφωνη και στοιχειωτική.

Επιλέγει να διασκευάσει απο Velvet Underground (I found a reason), Moby Grape και Bob Dylan (Paths of victory) μέχρι Smog και Michael Hurley χωρίς να χάνεται η αίσθηση του ενιαίου και της συνέχειας.

Δεν παρασύρεται σε folk ή country κοινοτυπίες, αλλά ζει το συναίσθημα των τραγουδιών, απαγγέλλοντας στην ουσία τους στίχους, χωρίς το βάρος των ενορχηστρώσεων. Η δομή του δίσκου χαρακτηρίζεται απο το ξεκίνημα με το απογυμνωμένο Satisfaction, την ελεγειακή ερμηνεία του 'Wild is the wind' της Nina Simone (η μοναδική εκτέλεση που πλησίασε αυτή του David Bowie) και το κλείσιμο με το 'Sea of love' οπου και η μοναδική ηλιακτίδα ελπίδας εμφανίζεται στον ορίζοντα.

Η καλύτερη συντροφιά για μοναχικές στιγμές, με τον κινδυνο πάντα η γοητευτική Chan να τις σκεπάσει με ένα μαγικό πέπλο μελαγχολίας, κάνοντας τον εξιλασμό ακόμα δυσκολότερο.

n4.gif (463 bytes)

Δε συμφωνείς; Γράψε το δικό σου review!
Copyright (C) 1996-2000 - Avopolis. All Rights

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured