Μετά από ένα EP με τίτλο Fight Songs στη Matador το 1995, ακολούθησε για τους The For Carnation το mini-LP Marshmallows το 1996, ένα κομμάτι στη συλλογή What's Up Matador? της εν λόγω εταιρίας, και άλλο ένα κομμάτι στη συλλογή Sounds Of The Geographically Challenged.

Η ομώνυμη είναι η τρίτη κυκλοφορία του group του Brian McMahan, πρωην τραγουδιστή των Slint από το Louisville που κυκλοφόρησαν δύο πολύ καλά albums, τα Tweez and Spiderland.

Ο David Pajo των Slint, επίσης, μοιράζεται μεταξύ των For Carnation και Tortoise, τα άλλα δύο μέλη τους, οι Britt Walford και Ethan Bucker βρίσκονται στους Evergreen και King Kong αντίστοιχα, ενώ ο Brian με τον Britt έπαιξαν στους Palace.

Μπερδεμένα; Καθόλου. Μάλλον ξεδιαλυντικά για όσους μπλέχτηκαν σε κάποιον από τους δαιδαλώδεις δρόμους των υπολοιπων ονομάτων, και ενδεικτικά του μαεστρικού ατμοσφαιρικού post-rock που μας περιμένει στο The For Carnation.

H παραγωγή του John MacEntire των Tortoise φέρνει τον ήχο κοντά στους τελευταίους, και ψήγματα του ατμοσφαιρικού, πειραματικού, δηλητηριώδους και σκοτεινού μείγματος των Slint στροβιλίζουν με μαεστρία στη νέα κυκλοφορία. Οπωσδήποτε προκειται για κάτι τόσο οικειο αλλά και τόσο διαφορετικό παράλληλα από το διαμάντι "Spiderland" των Slint. O Brian McMahan επιχειρεί στις The For Carnation κυκλοφορίες να συνεχίσει τις συνομωτικές μουρμούρες, σε μικροτερο ίσως βαθμό, με αποτέλεσμα να διακρίνει κανείς όλο και περισσότερο αυτά που έχει να πει. Οι ψίθυροι δένουν καλύτερα με τη χαλαρή, μεταμεσονύκτια διάθεση του σκοτεινού, post-rock, και το album αποτελεί κλασικό παράδειγμα γνήσιας, απέριττης, αμερικάνικης εναλλακτικής ομορφιάς.

n7.gif (441 bytes)

Δε συμφωνείς; Γράψε το δικό σου review!
Copyright (C) 1996-2000 - Avopolis. All Rights

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured