Για όσους μεγάλωσαν με τα singles της θρυλικής Sarah Records στη δισκοθήκη τους αλλά και βαθιά ριζωμένα στην καρδιά τους, η νέα κυκλοφορία των Trembling Blue Stars δεν μπορεί παρά να αποτελεί το καλύτερο ανοιξιάτικο δώρο.

Όπου Trembling Blue Stars διαβάστε το όνομα του Bob Wratten, ηγέτη και τραγουδιστή των πρωτοπαλίκαρων της Sarah Records, Field Mice, τo συγκρότημα που εσώκλεισε μέσα του, κατά πολύ μεγάλο ποσοστό, τη φιλοσοφία και ηχητική της Βρετανικής αυτής ανεξάρτητης εταιρίας. Από το 1988 έως το 1991 οπότε και διαλύθηκαν, οι Field Mice κυκλοφόρησαν μία σειρά από μαγευτικά indie pop singles, καθώς και το μοναδικό τους album, For Keeps, προσφέροντάς μας εκπληκτικά διαμαντάκια με τη χαρακτηριστική, πικρή, pop αισθητική. Ύστερα από τη διάλυση των Field Mice, και το βραχύβιο σχήμα Northern Picture Library, o Bob Wratten δημιούργησε τους Trembling Blue Stars, οι οποίοι αισίως φέτος κυκλοφορούν το τρίτο τους album.

Αν και πέρασε πάνω από μία δεκαετία από τις ένδοξες μέρες του Wratten με το παλιό του θρυλικό group, φαίνεται ότι από πάνω του δεν πρέπει να πέρασαν πάνω από δέκα ημέρες. Σαν να έχει κολλήσει το προσωπικό του ημερολόγιο στο σωτήριο έτος 1989, τα έντεκα τραγούδια που απαρτίζουν το Broken By Whisper ακούγονται σαν να ηχογραφήθηκαν τότε, με την ίδια καλή συνταγή, τα ίδια υλικά, υπό τις ικανότητες φυσικά του ίδιου μάγειρα. Η χαρακτηριστική μελαγχολική φωνή του Wratten, η όμορφη ακουστική κιθάρα, τα πρώιμα ηλεκτρονικά στοιχεία, τα μελωδικά δεύτερα γυναικεία φωνητικά, οι σπαρακτικά πικροί ερωτικοί στοίχοι που αγγίζουν την ψυχή και του πιο σκληρόπετσου, όλα εκείνα που αγαπήσαμε και αναπολούμε βρίσκονται στα 54 λεπτά αυτού του πανέμορφα δομημένου album.

Έντεκα τραγούδια με πάνω απ’ όλα καρδιά, για ανθρώπους με καρδιά, και που αποδεικνύουν την αξία του Bob Wratten ως ενός σπουδαίου τραγουδοποιού, στον οποίο χρωστούν τα μέγιστα, groups σαν τους Saint Etienne και τους Belle & Sebastian. Ένα album που θα αγαπήσουν οι φίλοι της Sarah Records, και που αποτελεί την καλύτερη πρώτη εισαγωγή για τους αμύητους στους ήχους των Field Mice.

n7.gif (441 bytes)

Δε συμφωνείς; Γράψε το δικό σου review!
Copyright (C) 1996-2000 - Avopolis. All Rights

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured