Το album που παρουσιάζουμε σήμερα, αρχικά κυκλοφόρησε στα μέσα του 1998.

Όμως για δύο σχεδόν χρόνια έμενε ένα καλά κρυμμένο μυστικό, αφού είχε εξασφαλίσει διανομή σε λίγες κέντρο-ευρωπαϊκές χώρες. Έχοντας γνωρίσει τεράστια επιτυχία στις χώρες όπου αρχικά κυκλοφόρησε, τώρα ήρθε η ώρα, έστω και με καθυστέρηση, και για την υπόλοιπη Ευρώπη να εισαχθεί στον μουσικό κόσμο των Βέλγων Soulwax.

Τα αδέρφια Stephen και David Dewaele, που αποτελούν και την ψυχή του group, στα δεκατέσσερα τραγούδια του δεύτερου album τους, αναμειγνύουν τα ιδιαίτερα μουσικά τους γούστα και ακούσματα, τις ιδιαίτερες προσωπικότητές τους και το αποτέλεσμα τους δικαιώνει.

Χωρίς να πλησιάζουν σημαντικά την καλλιτεχνική ιδιοφυία των συμπατριωτών τους dEUS, οι Soulwax καταφέρνουν να κερδίζουν τον ακροατή με τις ιδιότυπες pop rock συνθέσεις, οι οποίες χαρακτηρίζονται από την εναλλαγή ρυθμών και διαθέσεων.

Η βρετανική pop σκηνή, το punk, το hip hop, το funk, όλα δίνουν βροντερό “παρών” στις συνθέσεις των δύο αδερφών, μαζί με ορχηστρικές πινελιές και έναν χαρακτηριστικό ευρωπαϊκό αέρα.

Ακρογωνιαίο λίθο του group αποτελεί ο κιθαρίστας David με τα ξεσηκωτικά ακουστικά riffs του, καθώς και η ικανότητα του group, να προσθέτει ηλεκτρονικά beats σε αρκετά από τα κομμάτια, δίνοντας μία παραπάνω αίσθηση στον, έτσι κι αλλιώς, πολύ καλό ήχο του group. Τα φωνητικά του Stephen είναι εξαιρετικά, δυναμικά όταν πρέπει, και με κάποια falsetto στις αρκετές μελωδικές στιγμές του album.

Γεγονός όμως είναι ότι η παραγωγή του album δεν αφήνει να εξελιχθεί ο περιπετειώδης ήχος του συγκροτήματος, όπως ακούγεται στις πάρα πολύ καλές ζωντανές τους εμφανίσεις. Ίσως βέβαια το γεγονός ότι αποτελεί ηχογράφιση δύο και πλέον ετών, μας ωθεί να πιστεύουμε ότι το εξαιρετικό αυτό group από το Βέλγιο, έχει εξελιχθεί πάρα πολύ μέσα σε δύο χρόνια, και το επόμενο βήμα του, το οποίο δεν πιστεύω να αργήσει, θα μας εκπλήξει ακόμα περισσότερο.

n7.gif (441 bytes)

Δε συμφωνείς; Γράψε το δικό σου review!
Copyright (C) 1996-2000 - Avopolis. All Rights

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured