To follow-up στο πολυπλατινένιο "Big Willie Style" συνεχίζει ακριβώς στο ίδιο στυλ, στον MC Hammer/Puff Daddy δρόμο, χτίζοντας τα hits του σε hooks άλλων καλλιτεχνών.

Το πρώτο single από το Willenium, "Will 2K" σαμπλάρει το classic των Clash, "Rock the Casbah", το "Freakin' It" ανακυκλώνει το "Love Hangover" της Diana Ross για πολλοστή φορά. Το "Da Butta" rappάρει πάνω στο "Back in Love Again" (LTD), και το γκρουβάτο theme για το "Wild Wild West" τι θα ήτο χωρίς το "I Wish" του Stevie Wonder.

Ακόμα και Tito Puente έχει το μαγαζί, όπως και λίγο από old-school style με τον πρώην συνεργάτη Jazzy Jeff ("Pump Me Up"), ενώ ενδιάμεσα πέφτει και το απαραίτητο "λατινικό" ("La Fiesta").

Ο Will Smith επεδίωξε να τα έχει όλα. Πιασάρικα ή απλά γνωστά samples, ελαφρύ σαν μπαλόνι στίχο, πολλούς guest καλλιτέχνες και παραγωγούς, όλα μέσα στο καζάνι κι ότι "πιάσει", κι απ' όπου αρπάξει.

Τι κι αν η δική του συνεισφορά είναι ελάχιστη; Τι κι αν δεν πρόκειται να κερδίσει ποτέ κάποιο MC διαγωνισμό; Τι κι αν η έννοια του party hip-hop δίσκου ταυτίζεται με το "ρίξε κανά γνωστό sample, χώσε και πέντε αράδες και καθαρίσαμε"; Τι κι αν με κάτι τέτοιους δίσκους οι πολέμιοι του hip-hop χαμογελούν ειρωνικά; $$$ είναι η απάντηση...

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured