Αντίθετα με τους Sex Pistols, τους Damned, και τους Ramones και τις υπόλοιπες σύγχρονες τους μπάντες, οι οποίες όχι μόνο κυκλοφόρησαν live, αλλά κυκλοφόρησαν περισσότερα από όσα θα μπορούσαμε ν'αντέξουμε, οι Clash δεν μας έδωσαν στο παρελθόν επίσημα ζωντανά ντοκουμέντα.

Το "From Here to Eternity" λοιπόν, είναι το πρώτο επίσημο live album των Clash, του μεγαλύτερο punk group - ever κατά την ταπεινή μου γνώμη.

Από 7 shows μεταξύ 1978 και 1982, το Eternity συλλαμβάνει τους Clash στα φόρτε τους, μέσω μιας σειράς από αντιδραστικά rock tunes με πάθος, ενέργεια αλλά και σκοπό. Και που και που ξαποσταίνει με υπνωτικά dub grooves σαν τα Armagideon Time και Guns of Brixton.

Ακόμα και κομμάτια σαν τα "What's My Name" και "City of the Dead" που πήραν τη θέση classics σαν τα "Safe European Home", "Garageland" και "Spanish Bombs", δικαιολογούν την παρουσία τους εδώ, λόγω της φανταστικής απόδοσης που απολαμβάνουν από τη μπάντα.

Αυτό το άλμπουμ συνίσταται σε όλους, σε fans και μη, είναι πραγματικά ένα μοναδικό ντουκουμέντο. Θα προτιμούσαμε βέβαια ένα μη επεξεργασμένο album το οποίο θα περιελάμβανε ηχογράφηση μίας εμφάνισης, αλλά βολευόμαστε φυσικά με τη συλλογή διαφορετικών πηγών του "From Here to Eternity". Μια αγορά που αξίζει 100% τα χρήματά της...

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured