Τί γίνεται όταν έχεις φτάσει στο σημείο να μην σου αρκεί ο δανεισμός σπάνιων grooves; Απλά περνάς στη φάση της δημιουργίας νέων.

Ο George Evelyn (ή EASE), ο DJ πίσω από τους Αγγλους Nightmares On Wax δημιούργησε ένα album γεμάτο soul, funk και jazz groove από τα 70s. Και αν θέλαμε να γίνουμε πιο περιεκτικοί, θα κρατούσαμε τη λέξη κλειδί στο "Carboot Soul": Groove! Μοναδικό groove...

H πρώτη τους κυκλοφορία μέσα σε τέσσερα χρόνια κινείται σε δύο βασικούς άξονες, τη μελωδία και το funky beat. Αλλά είναι αδύνατο να μη διακρίνει κανείς το retro όραμα σε ότι χρησιμοποιείται εδώ. Θα έλεγα ότι θυμίζει στις προθέσεις τον ήχο το Moon Safari των Air, στηριζόμενο σε ζωντανούς μουσικούς προκειμένου να επιτύχει τον αρχικό στόχο και να περάσει αυτό το παλιομοδίτικο feeling, που τουλάχιστον εμένα με συναρπάζει.

Προσθέστε και τις ζεστές γραμμές του μπάσου, το ελαφρώς πειραγμένο ηλεκτρικό πιάνο σε όσα είπαμε πριν, και έχετε τη συνταγή του Carboot Soul. Μην περιμένετε να ακούσετε στιγμές που θα σας ξεσηκώσουν ή hitάκια. Το album είναι ένα πρωτότυπο, retro, ρυθμικό ταξίδι, που ακούγεται ολόκληρο και όχι αποσπασματικά.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured