Μη ξεγελιέστε. Δεν πρόκειται περί Phil Collins live, αλλά περί ενός ξεχωριστού εγχειρήματος που θέλει τον Mr Collins να ξανακάθεται πίσω από το drum kit του και να συνοδεύεται από μερικούς από τους πιο καλούς μουσικούς του κόσμου (από 20 μέλη αποτελείται συνολικά η ορχήστρα) στην τρομπέτα, το τρομπόνι και το σαξόφωνο, παίζοντας (χωρίς φωνητικά) μερικά από τα πιο γνωστά του hits, είτε από τη solo καριέρα του, είτε από τις Genesis εποχές.

Ακούστε το "Sussudio" εξίσου upbeat αλλά με ατέλειωτα σόλο από τον Gerald Albright στο σαξόφωνο και πιο jazzy, ενδιαφέρουσες εκτελέσεις των "I Don't Care Anymore" και "The Los Endos Suite" (από το album των Genesis "Trick of the Tail").

Ανάμεσα σ' αυτές βέβαια θα βρείτε και παραφορτωμένες instrumental εκδόσεις των "That's All", "Invisible Touch", "Against All Odds" και "Hold on My Heart", που απλά θα σας θυμίσουν ακόμα και Kenny G, και θα σας κάνουν να αναπολήσετε τα αυθεντικά.

Το album περιλαμβάνει και 3 κομμάτια που δεν ανήκουν στο ρεπερτόριο του Phil. Πρόκειται για τα "Chips & Salsa" (Albright), "Milestones" (Miles Davis) και "Pick Up the Pieces" (Average White Band). Από αυτά, το τελευταίο ίσως είναι και το πιο ενδιαφέρον, με 12 λεπτά δεξιοτεχνίας και σχετικά όμορφων funky ρυθμών. Τα υπόλοιπα είναι - κατά τη γνώμη μου - απλώς ανεκτά (για να μην πω βαρετά), όπως άλλωστε και η πλειοψηφία των κομματιών του "A Hot Night In Paris"...

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured